12.7 C
София
петък, март 29, 2024
НачалоНационални отбориТрима родни играчи сред най-добрите на европейското за кадети в София

Трима родни играчи сред най-добрите на европейското за кадети в София

Александър Гавалюгов е №1 при реализаторите, Александър Жилев и Деян Колев в Топ 10 по борби

Трима български баскетболисти се нареждат сред най-добрите на европейското първенство за кадети, Дивизия Б, което приключи преди ден в София. Това са Александър Гавалюгов, Александър Жилев и Деян Колев.

Александър Гавалюгов, който попадна в Идеалната петица на европейското в София, е Реализатор №1 на турнира – със средно по 21.1 точки в общо 7 срещи. Освен това, гардът е седми по процент успеваемост в стрелбата от линията за изпълнение на наказателни удари – 78.1%. Баскетболистът на Балкан е на седма позиция в подреждането сред най-добрите подавачи – с по 5.1 асистенции. Александър Гавалюгов се намира и на шесто място по ефективност, с КПД 18.

Александър Жилев заема осмо място в графата по процент успеваемост в стрелбата от средно разстояние – 58.1%. Баскетболистът на БУБА Баскетбол е и девети по борби – с 8.8 отскочили от двата ринга топки в 6 мача, в които игра за България. В добавка, 16-годишният баскетболист е четвърти по чадъри (с по 2.3), трети по изиграни минути (с по 33.7 мин.) и четвърти по ефективност (с КПД 19.8).

Деян Колев се нарежда на шеста позиция в класацията при борбите – с 9.9 овладени отскочили от двата ринга топки в общо 7 двубоя на тима ни, в които участва. Състезателят на италианския Стела Адзура се намира на трето място по чадъри – с по 2.4 на среща.

Четвърто място за кадетите на европейското в София (видео)

Националният ни отбор за кадети финишира на четвърто място в крайното класиране. „Лъвчетата“ отстъпиха в последния си мач на Белгия с 61:81.

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани