18.8 C
София
сряда, април 24, 2024
НачалоНационални отбориТрима от юношите сред най-добрите на Чалънджърите при 18-годишните

Трима от юношите сред най-добрите на Чалънджърите при 18-годишните

Георги Герганов, Иван Спиров и Денис Камбуров намериха места в индивидуалните класации

Трима баскетболисти от националния отбор на България за юноши попаднаха сред най-добрите в индивидуалните класации на турнирите от европейските Чалънджъри в тази възраст. Това са Георги Герганов, Иван Спиров и Денис Камбуров.

Георги Герганов дели шестото място по откраднати топки с Вадим Констандоглу от Румъния. И двамата имат по 3.3 отнети топки на среща. Българският гард финишира турнира в Левице и със средни показатели от 15.8 точки, 3.8 борби и 4.8 асистенции в общо 4 мача. Освен това, той е девети по изиграни минути – с общо 125 или по 31.2 на среща.

Иван Спиров заема седма позиция по процент успеваемост в стрелбата от средно разстояние – 61.5%. Центърът сложи край на участието си в надпреварата на словашка земя със средно по 10 точки, 7.3 борби и 1.8 асистенции във всички срещи на тима ни.

Денис Камбуров се нарежда на пето място по процент успеваемост в стрелбата от средно-далечно разстояние – 52.9%. Срещу името си в Левице крилото оставя средно по 11.8 точки, 4.5 борби и 2.8 асистенции.

Националите до 18 г. финишираха четвърти на европейския Чалънджър

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани