8.5 C
София
четвъртък, април 25, 2024
НачалоЕВРОБАСКЕТ 2022Трима капитани за Гърция в световните квалификации и на Евробаскет 2022

Трима капитани за Гърция в световните квалификации и на Евробаскет 2022

Костас Папаниколау, Костас Слукас и Ник Калатес ще си поделят тези функции

Капитанската лента в състава на Гърция ще бъде поделена между трима опитни баскетболисти. Това са Костас Папаниколау, Костас Слукас и Ник Калатес, обявиха от федерацията в южната ни съседка.

Първи капитан ще бъде Костас Папаниколау, който има общо 121 мача за националния отбор на страната си. Баскетболистът на Олимпиакос дебютира за представителния тим на гърците през 2009 г.

Ник Калатес и Костас Слукас също ще могат да изпълняват подобни функции. 33-годишният Калатес има на сметката си с Гърция общо 125 двубоя, като с него има бронз от Евробаскет 2009 в Полша. Костас Слукас пък изиграва общо 107 срещи за селекцията на „елините“ до този момент, а началото е поставено на Евробаскет 2011 в Литва.

Гърция ще има два мача от световните квалификации в края на месеца – на 25 август срещу Сърбия и на 28-ми срещу Белгия.

На европейското първенство през септември селекцията на Димитрис Итудис ще бъде в група C, заедно с Естония, Украйна, Великобритания, Италия и Хърватия.

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани