9.2 C
София
събота, април 20, 2024
НачалоБългарияТрети американец в Черноморец (видео)

Трети американец в Черноморец (видео)

Уендъл Люйс ще носи екипа на "акулите" през новия сезон

Черноморец направи още един ход в селекцията си за 2020/2021. Уендъл Люйс е третият нов американец в състава на бургазлии след Марвин Смит и Дианте Болдуин, съобщават от клуба чрез официалната си страница във Фейсбук.

🦈 Нова голяма акула в Черноморец 🏀 Добре дошъл в Бургас Уендъл Люйс 🔵⚪️ #blacksharks #chernomorets #burgas

Публикувахте от Баскетболен клуб Черноморец в Неделя, 27 септември 2020 г.

Роден е на 21 септември 1989 г. в Селма, щата Алабама. Висок е 208 см. и тежи 118 кг. Играе на позиции 4 и 5. Образованието си започва в гимназията в родния си град, където се отдава и на баскетбола.

След това продължава с уроците и играта в Мисисипи Стейт и Алабама Стейт, като има общо пет сезона на колежанско ниво. В последния, през 2014/2015 отбелязва средно по 9.9 точки, 5 борби и 1 асистенция в общо 29 мача.

Професионалната кариера на Уендъл Люйс започва в Луаиз, в Ливан през 2015 г., а след това преминава през мексиканския Обрегон и японските Токио и Сайтама. През последната година тежкото крило е част от състава на Вера в Грузия, където записва средни показатели от 13.9 точки, 6.9 борби и 0.8 асистенции в общо 15 срещи.

Вижте го сами:

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани