11.8 C
София
сряда, април 24, 2024
НачалоЕвропаТочка раздели Берое и Сигал в Балканската лига (видео)

Точка раздели Берое и Сигал в Балканската лига (видео)

Победата отиде при тима от Прищина след 94:93 в Стара Загора

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Берое допусна шеста загуба в Delasport Балканска лига през този сезон. В зала „Общинска“ тимът на Бойко Миленков изпусна Сигал Прищина след 93:94 след драма в края в мач от група B на турнира. Старозагорци имат в актива си и 2 победи, като заемат четвърто място в класирането.

НАЙ-ДОБРИ: Александър Янев навъртя 28 точки за Берое, които допълни с 15 борби за дабъл-дабъл. Седариaн Рейнс добави 16 и 6 борби. Антон Кук вкара 14 точки плюс 5 борби и 6 асистенции. Дамян Минков финишира с 12 и 7 борби.

Уендъл Мичъл бе най-резултатен за Сигал Прищина с 21 точки. Ян Палокай приключи с 20. Йетмир Зекири остана с 15 точки.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ: След равностойното начало, Берое взе нещата в свои ръце и си осигури двуцифрен аванс чрез Александър Янев, Дамян Минков и Антон Кук за 24:10 след 10 минути игра. През втората част Сигал Прищина отговори чрез Уендъл Мичъл, за да вземe лидерството за 33:30. Седариaн Рейнс, Мартин Сотиров и Александър Янев поставиха равенство на таблото за 40:40. Тройка на Николас Томсик изведе косоварите до 43:40 на голямата почивка.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ: След паузата Сигал поведе с 6 точки чрез Меритон Исмаили, но Берое се доближи на 1 точка чрез Антон Кук и Обина Олека. Последваха успешни акции на Меритон Исмаили и Николас Томсик за 54:47. Все пак домакините не допуснаха съперника да се откъсне и чрез Михаил Комбаков и Дамян Минков фиксираха 66:71. В началото на последната четвърт Александър Янев върне Берое в мача за 74:74. Последваха няколко смени на водачеството преди Ян Палокай да вкара за 82:76 за Сигал. Седариан Рейнс върна шансовете на „зелено-белите“ след 82:82. 49 секунди преди сирената Александър Янев не трепна за 93:90 в полза на български тим. Николас Томсик също не сбърка за 93:93 40 секунди преди края, а освен това, донесе успеха на Сигал с успешен наказателен удар секунда преди края. 

КАКВО ПРЕДСТОИ: На 12 януари 2022 г. Берое ще играе срещу ТФТ. Сигал пък ще гостува на Академик Пловдив на 22 декември.

СТАТИСТИКА ОТ БЕРОЕ – СИГАЛ ПРИЩИНА

Вижте пълен запис на двубоя: 

 

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани