8.9 C
София
събота, април 20, 2024
НачалоЕвропаТорнике Шенгелия си тръгва от ЦСКА Москва в знак на протест срещу...

Торнике Шенгелия си тръгва от ЦСКА Москва в знак на протест срещу войната в Украйна (видео)

Грузинецът потвърди решението си пред медиите в родината си

ЦСКА Москва остава без една от основните си фигури Торнике Шенгелия. Звездата на грузинския баскетбол напуска руския клуб в знак на протест срещу войната в Украйна. Това обяви самият той пред в-к „Commersant“ в родината си.

Взех това решение в знак на протест срещу инвазията на Русия в Украйна. Не считам за възможно да продължа да играя за този клуб„, споделя Торнике Шенгелия.

30-годишният баскетболист се присъедини към ЦСКА Москва през лятото на 2020 г. С отбора на Димитрис Итудис той триумфира във ВТБ Лигата през миналия сезон, а освен това финишира четвърти в Евролигата.

През 2021/2022 Торнике Шенгелия записва средно по 12.7 точки, 4.7 борби и 2.5 асистенции в общо 15 мача на руския гранд в турнира на богатите.

В кариерата си досега 206-сантиметровото тежко крило преминава още през Валенсия, Шарлероа и Баскония на Стария континент, както и през Бруклин и Чикаго в НБА. Шампион на Испания през 2020 г. Носител на трофея в Еврокъп през 2010 г.

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

2 КОМЕНТАРИ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани