11.8 C
София
вторник, април 23, 2024
НачалоЕвропаТони Паркър с молба за помощ към правителството във Франция

Тони Паркър с молба за помощ към правителството във Франция

Президентът на АСВЕЛ се страхува за бъдещето на местния баскетбол

Франция влезе във втората си национална карантина след значителното нарастване на случаите на коронавирус. Това създава сериозни затруднения и на местния баскетбол.

Пред медиите във Франция президентът на АСВЕЛ Тони Паркър се обърна към правителството с молба да спаси играта в страната в тези трудни времена.

Ако продължаваме така, клубовете ще умрат. Не можем да играем пред празни трибуни цял сезон. Това е невъзможно. Трябва правителството да ни помогне. Страхувам се за баскетбола. Насреща съм за дискусии. Френският баскетбол има ресурси, той е мобилизиран. Но ще дойде момент, в който това ще бъде невъзможно. Трябва да се обединим, за да намерим решение”, коментира ситуацията Тони Паркър.

И докато във Франция се надяват на решение, в Германия държавата ще подпомогне клубовете с по 800 000 евро. В Израел пък Макаби Тел Авив получи най-много от местните тимове, за да продължи дейността си – 4.1 млн. евро.

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани