24.8 C
София
вторник, април 16, 2024
НачалоЕвропаТони Паркър: Играчите от Европа могат да отидат в НБА, когато имат...

Тони Паркър: Играчите от Европа могат да отидат в НБА, когато имат достатъчно опит

Трябва да се противопоставим на силата на парите, смята 4-кратният шампион в лигата със Спърс

4-кратния шампион в НБА със Сан Антонио Тони Паркър е на мнение, че голяма част от играчите напускат Европа и се насочват към лигата твърде млади. Собственикът на участника в Евролигата – АСВЕЛ е на мнение, че това трябва да се случва, когато те вече имат опит.

„Сега драфът не означава нищо. Ние избираме млади играчи въз основа на техния потенциал, но този потенциал може и да не бъде реализиран. Отнема две или три години да играеш в американски колеж или да играеш на най-високо ниво във Франция, за да бъдеш избран изобщо„, казва Тони Паркър.

Жалко е, че не можем да принудим младите играчи да останат във Франция или в Европа. Разбирам, че в САЩ могат да се направят много пари, но американците са доста придирчиви„, допълва 40-годишният бивш баскетболист.

„В НБА има 400 активни баскетболисти, а всеки сезон се появяват 60 нови, така че младите имат само един шанс да направят добро впечатление. По-добре е да отидат там подготвени. Трябва да се противопоставим на силата на парите. Те трябва да мислят с главите си и да напуснат, когато натрупат достатъчно опит“, смята Тони Паркър.

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани