4.8 C
София
петък, април 19, 2024
НачалоБългарияТони Дечев: Имаме проблем с това, че има играчи, които не искат...

Тони Дечев: Имаме проблем с това, че има играчи, които не искат да се бият за всяка топка

През целия мач момчетата изглеждаха сякаш са дошли на разходка, каза още наставникът на Ямбол

Като цяло не изглеждахме по начина, по който очаквах. Знам, че Рилски спортист има добър отбор и ни превъзхожда във всички позиции. Не мога да повярвам, че има момчета, които по този начин с това желание и с тази нагласа за битка са излезли да играят в този мач. Не ме интересува какво се е случило в първата част. През целия мач момчетата изглеждаха сякаш са дошли на разходка. Баскетболът е игра на мъжки характери, на сблъсъци и на контакт. След като губиш с 20 точки накрая и свършиш четвъртата част без фаулове, няма какво да говорим. Това показва колко момчетата искат да победят„, коментира наставникът на Ямбол Тони Дечев след загубата от Рилски спортист с 68:91 на старта на плейофите в НБЛ.

Характерът или го имаш, или го нямаш. Не очаквам нищо във втория мач, след като видях, че могат да изиграят този мач, в който започват добре, играят добре, имат самочувствие, всичко им се получава и срещаме един толкова неготов Рилски. След това не можем да отговорим на 3 минути агресия, която прилагат домакините. Значи ние не сме за това ниво и да се мъчим да победим. Ние не сме имали проблеми с ротацията, нито с нарушенията и с уморени играчи. Имаме проблем с това, че има играчи, които не искат да се бият за всяка топка. Това е проблемът, нищо друго“, допълни треньорът на ямболии.

Надявам се с нещо да изненадаме Рилски във втория мач. Те имаха комфортна преднина и не си даваха кой знае какъв зор. Бързата атака не е плод на добрата защита. Играта ни в дефанзивен план не беше добра. Играхме прилична защита в първата част, където имахме откраднати топки и добри бързи атаки. Тогава изглеждахме добре, но след това просто необяснимо защо започнаха да хвърчат коментари кой какво желание имал, кой какво можел и какво не можел. Накрая стана едно нищо. Ако не можеш да излезеш и да изиграеш мъжки плейофите, значи си объркал професията“, каза още Тони Дечев.

Рилски спортист си свърши работата у дома срещу Ямбол

ПрезGoogle
ИзточникMax Sport
Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани