12.4 C
София
петък, април 19, 2024
НачалоБългарияТодор Тодоров: Успяхме да изпълним нещата, които бяхме заложили като план

Тодор Тодоров: Успяхме да изпълним нещата, които бяхме заложили като план

Ние сме отборът, който най-малко гледа в бъдещото и не прави абсолютно никакви сметки, заяви треньорът на Спартак

Честно казано, очаквахме мачът да бъде такъв, какъвто беше в началните 5 минути. Подготвяхме се доста за това нещо, аз и преди началото на срещата казах, че моята увереност за даден двубой идва от работата, която сме свършили през седмицата. Нямахме толкова време да се подготвим, но все пак нещата, които бяхме заложили като план, успяхме да ги изпълним. Подготвяхме се за защитата на Ямбол, но се радвам, че успяхме да изконтролираме силното начало на домакините. Благодарение на опита и по-дългата ротация успяхме да пречупим мача и да вкараме второто полувреме в сценария, в който искаме“, заяви треньорът на Спартак Тодор Тодоров след успеха на тима си над Ямбол с 90:58 като гост.

Спартак без грешка в Ямбол

От началото на сезона казвам, че ние разполагаме с доста добър колектив. Естествено, това е подплатено и с добри баскетболни качества на отделните играчи. Виждате, че имаме играчи, които във всеки момент могат да дадат принос в нападение и в защита. Тези 58 получени точки са именно заради това. Домакините вкараха 22 точки в първата част, но ние изконтролирахме това и спечелихме“, добави наставникът на плевенчани, които са лидери в класирането на НБЛ с баланс от 5-0.

„От миналата година не спирам да повтарям, че единственото, което ме интересува, е как тренираме и как се подготвяме за даден мач. Ние сме отборът, който най-малко гледа в бъдещото и не прави абсолютно никакви сметки. Стараем се да се подготвяме максимално добре за всеки един съперник, отдаваме нужния респект и до този момент това ни носи успех. Не се знае дали ще продължи. Гарантирам, че ние ще продължим да работим по абсолютно същия начин„, каза още бившият център.

„Един треньор и клуб няма как да не се радват от това, че са оценени по този начин, след като имат играчи в националния отбор. Аз съм от една по-стара генерация, за която представителният тим означава много. За всеки един играч трябва да бъде чест, отговорност и достойнство да се докосне до този отбор. Радвам се, че от нашия тим са избрани да бъдат трима. Селекционерът решава дали и тримата ще вземат участие в мачовете, но поздравявам абсолютно всички фенове на Спартак, защото те най-вече заслужават да има нещо такова, което да гледат всеки мач в Плевен“, завърши Тодор Тодоров.

ПрезGoogle
ИзточникMax Sport
Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани