Тодор Тодоров: Показахме характер и готовност да се борим

Ние сме отбор, който може да победи всеки един в нашето първенство, допълва треньорът на Спартак

489

Това беше краят на една доста тежка седмица от физическа и най-вече от психологическа гледна точка. Радвам се, че в течение на първото и второто полувреме успяхме да обърнем мача, както и да ги пречупим. За нас беше важно да завършим по този начин. Показахме характер и готовност да се борим в такъв момент. С оглед на това, че момчетата бяха емоционално изхабени след мачовете с Рилски и Черноморец, успяхме да завършим по този начин тази тежка седмица. Надявам се да се възстановим и да мислим за остатъка от редовния сезон, както и да го изиграем по начина, по който искаме„, заяви треньорът на Спартак Тодор Тодоров след успеха над Шумен с 92:76 у дома.

Успяхме да обърнем мача благодарение на това, че играчите показаха характер. Не знам дали по-дългата пейка даде толкова голямо отражение. През първата част Шумен вкара доста точки, които донякъде бяха и с късмет“, каза още наставникът на плевенчани.

Предстоят ни три мача, които ще бъдат доста трудни до края на третото завъртане. Надявам се да успеем да починем след тази седмица и да се подготвим за остатъка от първенството. Видя се, че се опитваме да интегрираме Джервън Пресли в отбора, да извлечем максимума от него и да ни помага във всеки момент. Моето желание е да има мачове, в които да ни даде това, което ни липсва на моменти“, казва още бившият център.

След гостуването на Рилски казах, че всички срещи имат своето ключово значение, независимо срещу кого играем. Ние сме отбор, който може да победи всеки един в нашето първенство, но същевременно и да загуби от всеки. Надявам се да се получи това да се класираме на четвъртото място, ако не успеем, ще останем на петата позиция преди началото на плейофите“, завърши Тодор Тодоров.

Спартак използва силно второ полувреме срещу Шумен (видео)

Предишна статияБерое с още една вярна стъпка в дуела за златото при дамите
Следваща статияЯнко Янков: С играта, която показваме в третия етап, демонстрираме, че Шумен има място в НБЛ
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."