12.4 C
София
петък, април 19, 2024
НачалоБългарияТодор Тодоров поема щафетата от Александър Дяковски начело на Спартак

Тодор Тодоров поема щафетата от Александър Дяковски начело на Спартак

39-годишният плевенчанин се преквалифицира от терена и сяда на пейката на своя тим

Спартак вече има нов треньор. Това се случи само няколко дни, след като Александър Дяковски обяви, че повече няма да води отбора.

Начело на тима от Града под Панорамата ще застане един от любимците на плевенската публика Тодор Тодоров. На 39 години центърът ще смени състезателния екип с костюма, вземайки треньорската дъска.

Професията не е чужда на плевенчанина. През последните години той работи усилено с децата от школата на Спартак. Именно там прави и първите си стъпки в играта. На мъжкия отбор отдава по-голямата част от кариерата си.

Със Спартак Тодор Тодоров има два бронзови медала в турнира за Купата на България – 2006 г. в Перник и 2009 г. в Плевен. В кариерата си като играч преминава още през Черноморец, Балкан, Рилски спортист и Берое. Със старозагорци има Купа и Суперкупа на България, както и трофея в Балканската лига. С Рилецо има още една Купа на страната, както и бронз в същия турнир, трето място в първенството и сребро в регионалната надпревара.

Тодор Тодоров стартира 19-ти сезон в родния Спартак, като за него изигра 3 мача в НБЛ, в които записва средно по 6.3 точки, 2.7 борби и 1.3 асистенции.

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани