12.8 C
София
петък, март 29, 2024
НачалоБългарияТодор Тодоров: Има потенциал в юношите на Спартак

Тодор Тодоров: Има потенциал в юношите на Спартак

Амбицията в младите все повече намалява в желанието им да станат професионални баскетболисти, добави асистентът в мъжкия отбор на Спартак

Тодор Тодоров присъства на днешната пресконференция, която от Спартак дадоха в Пресклуба на БТА в Плевен. Наставникът води мъжкия отбор до януари, а след това влезе в щаба на Любо Минчев.

На срещата с медиите по-рано днес бившият център сподели мнението си относно развитието на подрастващите от школата на Спартак и амбициите на клуба в тази посока.

“Малко съм раздвоен, понеже съчетавам две неща. Опитваме се да развиваме школата. В първите две години този проект, за който Богдан Петков говори, неминуемо дава някакъв резултат, особено при подрастващите, защото това е начинът. За да има основата, която да изгради пирамидата, се използва мъжкия отбор като нещо, което да следват. Има някакво раздвижване. Всичко трябва да си мине по някакъв естествен път. Трябва да минат определени години, да се подобрят определени неща при организацията, при мъжете, за да има някакъв резултат. Има потенциал в юношите на клуба. Ето като пример – резултатите при момичетата до 12 г., което също се опитваме да възродим, но всичко си идва ред по ред. Трябва да се мине по някакъв път“, сподели Тодор Тодоров.

Амбицията в младите все повече намалява в желанието им да станат професионални баскетболисти. Оттам идва и по-трудното им изграждане като такива. Не можем да разчитаме само на това един треньор да даде на един млад играч шанса да играе, те сами трябва да си заслужат това нещо. Именно това идва от тяхната амбиция, по какъв начин ще се развиват. Има живот в школата. Надявам се това да продължи, организационно да отговорим и да се развием. Дай Боже, в бъдеще да има повече млади играчи, които да част от мъжкия отбор, каза още наставникът. 

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани