10.2 C
София
четвъртък, април 25, 2024
НачалоБългарияТодор Тодоров: За мен няма нищо по-радостно от това да водиш отбора,...

Тодор Тодоров: За мен няма нищо по-радостно от това да водиш отбора, в който си израснал

През лятото си говорихме с играчите, че искаме да си поставяме високи цели, признава треньорът на Спартак

Когато един треньор се почувства спокоен, това е моментът, в който вече не е треньор. Наставниците винаги трябва да са малко по-темпераментни. Да, миналият сезон бе първи за мен начело на Спартак, но вторият също няма да бъде толкова различен от гледна точка на усещането. За мен няма нищо по-радостно от това да водиш отбора, в който си израснал и в града, в който си се развил. Надявам се през новия сезон да пренесем това, което искахме да направим миналия като социален елемент и най-вече да надградим от организационна гледна точка, както и да изградим манталитет, при който останалите отбори да имат едно на ум срещу нас“, заяви треньорът на Спартак Плевен Тодор Тодоров, чийто тим даде старт на подготовката си за новия сезон.

И двете нови попълнения са хората, които исках да бъдат привлечени в тима. Радвам се, че се съгласиха да дойдат и ръководството успя да ги привлече. Това са две млади момчета, които имат доста бъдеще в баскетбола. Надявам се те да са лицето и началото на тази промяна, която искаме да имаме в следващите години, а не да сме конкурентноспособни за един сезон, след което да ни няма. С тях двамата и в симбиоза с останалите играчи можем да направим нещо, което искаме още от миналия сезон – да подобрим тренировъчния процес и да изкореним всеобщото мнение на баскетболната общественост, че Спартак е мястото, където не се тренира и играчите идват на почивка. Ще се опитаме да дадем всичко от себе си като енергия и желание да докажем обратното“, добави наставникът на плевенчани.

„С оглед на миналата кампания, която се оказа по-дълга от това, което сме играли през годините и че съставът ни беше от играчи в по-напреднала възраст, за мен най-важното е да успеем да направим една хубава подготовка, която да е основа на целия сезон. Тази подготовка трябва да ни помогне да нямаме контузии, да поддържаме добър интензитет и добър тренировъчен процес през целия сезон. Марин Яцински ще помогне именно за тези неща„, допълни Тодор Тодоров.

Спартак Плевен започна подготовка с 11 българи (видео)

„През лятото си говорихме с играчите, че искаме да си поставяме високи цели. Ако няма такива, това означава, че всеки един от нас иска да живее покрай баскетбола. Друг е въпросът доколко ще успеем да ги постигнем. Дано всички са здрави и да вкараме този манталитет, който искаме от миналата година. Знам, че се повтарям, но за мен това е най-важното“, каза още той. 

Аз съм от едно поколение, за което думата национален отбор е доста високо ниво. За мен винаги е било мечта да се докосна до представителния тим под една или друга форма. Една покана в даден национален отбор никога не е поставяла някаква мисли от типа да се обадят на някого, за да съм част от него. Аз съм млад треньор и човек, който се опитва да се научи на нещо отвсякъде. Няма как от треньор като Даниел Клечков, който има вече доста опит в България при подрастващите и при мъжете, да не съм научил нещо от него. Стойо Чолаков също беше част от подготовката. От тях двамата взех доста неща, които ще ми бъдат полезни за новия сезон, а и за следващите години“, признава Тодор Тодоров, който бе част от щаба на юношеския ни национален отбор през това лято.

„За първи път участвам в подготовка на национален отбор. Момчетата бяха доста мотивирани и готови да дадат всичко в тренировъчния процес, което ме изненада. На самото европейско имахме липса на шанс да загубим два мача с общо 5 точки и единият с продължение. Като цяло въпросният набор и подрастващите в България имат бъдеще в европейския и световен баскетбол. Въпросът е ние като треньори и федерацията да сме готови да дадем максимума от себе си и да ги интегрираме“, смята бившият център.

Всички очаквахме завръщането на ЦСКА в НБЛ. Естествено, от селекциите, които правят традиционно водещите отбори, става ясно, че ще има доста силна конкуренция. Какво по-хубаво от това да има интересно първенство и до последно да не се знае какво ще се случи?! Видя се, че три кръга преди края на миналия редовен сезон както можеше да станем втори или трети, така можеше да завършим и на седмото място. Това е интересното, така че всеки един тим си е направил изводите от миналия сезон. Моето желание е всички да са максимално здрави и готови да дадат всичко най-добро от себе си“, завърши Тодор Тодоров.

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани