12.8 C
София
събота, април 20, 2024
НачалоБългарияТодор Тодоров: В началото изпуснахме лесни ситуации

Тодор Тодоров: В началото изпуснахме лесни ситуации

Не бяхме готови да отговорим на агресията на Балкан, допълни наставникът на Спартак

Добрата игра под коша на Балкан тръгна от това, че ние не бяхме готови да изпълним това, което си говорихме – да отговорим на агресията им в нападение и в защита. Не знам дали се дължи на това, че имахме нарушен тренировъчен процес или по-скоро по-лек тренировъчен процес, защото имахме болни. Когато играеш срещу един от отборите в НБЛ, който е най-агресивен и в двете фази на играта и не си готов за това още от началото, се получава една разлика, която на моменти се опитвахме да свалим, но като цяло не успяхме да обърнем резултата. Доближавахме се, но не успяхме“, коментира наставникът на Спартак Плевен Тодор Тодоров след загубата от Балкан със 71:83.

Когато има напрежение в подобен мач и нещо не се получава, тогава е нормално играчите да се изнервят. Слабото начало повлия до толкова, че ни трябваше момент, в който да се сблъскаме с тях и след това да се събудим. Не бяхме готови още от началото за това нещо, те вкараха, а ние изпуснахме лесни ситуации, които горе-долу в друг мач бихме ги вкарали. Оттам се отвори една разлика, може би това е причината, поради която да сме изглеждали малко по-изнервени“, добави наставникът на плевенчани, чиято серия от две поредни победи в НБЛ бе спряна.

Не мога да кажа, че момчетата не са се борили, 2 минути преди края разликата падна до 6 точки. Това показва, че сме се борили, но когато допуснем да се отвори такава разлика, дори в нашата зала и с публиката, която ни подкрепяше, това не бе достатъчно да се върнем и да обърнем резултата“, смята Тодор Тодоров.

Балкан спечели в здрав мач със Спартак в Плевен (видео)

„Коча Йовович е болен. Доста хора от тима минаха през този вирус, който за няколко дни отминава. Когато са болни повече от един или двама души, се нарушава нашият тренировъчен процес. Нашият отбор така е структуриран, че всеки един от баскетболистите е важен. За следващия мач би трябвало всички да са на линия“, допълни бившият център.

„Черно море Тича се намира в серия от девет поредни загуби, но те не са отражение на тяхното желание и тяхната амбиция да се доказват във всяка една среща. Всеки един тим, който си позволи да не подходи с нужния респект към тях, ще има доста трудности. Това важи с пълна сила и за Спартак. Трябва да сме пределно наясно, че мачът във Варна тази събота ще бъде един от най-тежките във втория етап“, завърши Тодор Тодоров.

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани