8.9 C
София
събота, април 20, 2024
НачалоНБАТитла и награда за MVP на финалите делят Краля от още един...

Титла и награда за MVP на финалите делят Краля от още един рекорд в НБА (видео)

Леброн Джеймс може да стане първият в историята, направил това с три различни отбора

Леброн Джеймс все още има за какво да се бори в НБА. Ако Лейкърс бият Маями в серията за златото в най-силното първенство в света и Краля бъде избран за MVP на финалите, то той ще стане първият играч в историята, който прави това с три различни отбора.  

35-годишният баскетболист ще излезе утре сутрин в 4.00 ч. българско време в Орландо в своя финал №10 в кариерата, като пропусна само един през последното десетилетие. Самото му присъствие кара отборите му да се стремят към върха. Леброн Джеймс триумфира в НБА с Маями през 2012 и 2013 г., както и с Кливланд през 2016 г., като и в трите сезона става Най-полезен играч на последния етап в плейофите. И сега той е в състояние да затвори кръга.

В годините назад има и други играчи, които застават на върха в НБА с три различни отбора. Такива са Джон Сали и Робърт Ори, но те по-скоро имат поддържаща роля в тимовете си. Сали прибира шампионските пръстени в лигата с Детройт през 1989 и 1990 г., с Чикаго през 1996 г. и с Лейкърс през 2000 г. Ори има на сметката си общо 7 титли – 2 с Хюстън, 3 – с “езерянците” и 2 със Сан Антонио. За последния може да се каза, че е бил на точното място в точното време.

Пренасяйки успехите си извън баскетболната карта и сравнявайки ситуацията с тази във футбола, Краля може да стане третият с титла с три различни състава. С коженото кълбо в Шампионската лига с три тима триумфират само двама играчи. Това са Кларънс Зеедорф, който вдига трофея с Реал Мадрид, Аякс и Милан, и Самуел Ето’о, сторил това с Реал Мадрид, Барселона и Интер.

Вижте Краля в действие:

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани