7.9 C
София
събота, април 20, 2024
НачалоБългарияТитла за Спортист Своге в регион Запад на ББЛ А група

Титла за Спортист Своге в регион Запад на ББЛ А група

НСА срази Хебър за бронза

Лидерът в редовния сезон Спортист Своге спечели титлата в регион Запад на ББЛ А група. В повторение на финала за Купата, където отново триумфира, тимът надви Локомотив 2020 с 97:75, наваксвайки двуцифрено изоставане в началото на срещата. Двубоят предизвика изключително голям интерес, като още след първите десет минути от него вратите на зала „Триадица“ бяха затворени, защото капацитетът ѝ беше запълнен. Сезонът за двата тима обаче все още не е приключил, като в края на седмицата те играят в Националните финали на ББЛ А група с участието на най-добрите отбори от всички региони.

Самуел Франсис даде преднина на Локомотив 2020 от 6:0 на старта на мача и въпреки че за кратко съперникът му успя да поведе, след десет минути игра тимът бе напред с 23:18. Още в началото на втория период преднината на столичния отбор стана двуцифрена, но след това Спортист взе инициативата и не само че заличи изоставането си, а на почивката вече имаше предимство при 46:42. Подемът в играта на състава от Своге продължи и след паузата, като разликата в негова полза достигна до 13 точки, а преди заключителната четвърт той водеше със 75:65. В оставащото време авансът на Своге продължи да расте, като тимът не остави шансове на съперника си и спечели още по-убедително.

Дамян Стоянов отново имаше ключова роля за успеха, като завърши срещата с 26 точки и 13 борби. Васил Голов се включи от пейката с 24 точки, Джими Хънт записа 17 точки и 7 асистенции, Борис Матраков вкара 16 точки, с 12 и 9 борби е Симеон Ценов. За Локомотив 2020 Станислав Славейков се отчете с 16 точки и 9 борби, а по 14 точки добавиха Кристиян Ставрев и Самуел Франсис.

Бронзовите медали в региона бяха спечелени от НСА. В мача за третото място по-рано тази вечер тимът се наложи над опитния състав на Хебър, който бе и един от фаворитите през сезона, с 87:80. Баскетболистите в „сини“ екипи водеха през повечето време на срещата, а с успеха си гарантираха и участие на Националните финали в края на седмицата.

До средата на първата част играта вървеше кош за кош, след което баскетболистите на Явор Аспарухов взеха леко предимство и след десет минути игра водеха с 21:19. Те поддържаха аванс от няколко точки и през втория период и въпреки че за кратко съперникът им успя да изравни, на почивката отново имаха минимално предимство при 42:41. След паузата имаше няколко смени на водачеството, след което НСА направи серия от 11-0 и преди заключителната четвърт водеше с 67:60. Четири минути преди сирената разликата за първи път стана двуцифрена, като до края тимът от спортната академия удържа водачеството си и спечели.

Даниел Милчев бе най-резултатен за победителите с 21 точки. Мартин Петров реализира 18 точки, Георги Дамянов вкара 16, с 11 и 10 борби е Драгомир Енчев, а 10 точки добави Виктор Серафимов. За Хебър Веселин Веселинов отбеляза 18 точки, Георги Бързаков се отчете с 16, Вангел Илиев има 12, а с 10 и 8 борби е Георги Кендеров.

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани