7.1 C
София
вторник, март 19, 2024
НачалоБългарияТити Папазов: Този мач беше бижуто на първенството

Тити Папазов: Този мач беше бижуто на първенството

Излизаме с амбиция да спечелим финала, допълни наставникът на Левски Лукойл

Промяната дойде от това, че играхме с Данило Тасич като център. Започнахме да играем защита със смени. Победихме отбор, който е отбелязал 17 тройки с 50% успеваемост. Нарушението, което бе отсъдено срещу Чавдар Костов в края, можеше да коства този мач. Радващото е, че Славчо Нучев каза, че ако е сбъркал, ще ми се обади. В тази ситуация Божидар Аврамов реагира толкова артистично, че пое Чавдар и двамата паднаха заедно“, коментира пред Max Sport треньорът на Левски Лукойл Тити Папазов след класирането на тима си на финал в НБЛ.

Смятам, че проявихме страхотен характер. Решаващи се оказаха само 6 грешки от наша страна, както и борбите в нападение. Ние имаме 40% стрелба от далечна дистанция. Балкан бе много разположен, Димитър Димиров игра фантастично. Както винаги, който играе най-добре, пропуска решаващата стрелба. Именно тази стрелба му докара петото лично нарушение. Може би с него нещата щяха да бъдат по-различни, но мисля, че този път не могат да оспорят успеха на Левски. Цял сезон го правят, надявам се поне в този двубой да нямат претенции“, добави наставникът на столичани, които сложиха точка на спора в серията от полуфиналите с 3-1 победи.

Играта на Левски през първите 25 минути я отдавам на високата успеваемост и на начина, по който играхме в дефанзивен план. Това бе нещото, което ни даваше резултат в първите два мача. В хода на тази среща променихме това. Рилски спортист прави фантастичен сезон, но този мач беше бижуто на първенството. Двата отбора вкараха 28 тройки, а последните минути се играха кош за кош. Няма какво повече да предложат, трябва да се гордеем, че стана един истински мъжки двубой“, смята специалистът.

Излизаме с амбиция да спечелим финала. Никой не може да отрече това, че Рилски спортист играе фантастично. Няма да се предадем без бой, излизаме единствено с мисълта да станем шампиони. Ще бъде трудно, но за целта трябва да ги ограничим максимално. Ще се опитаме да покажем това на паркета. Ако спечелим титлата, ще стана шампион с 4 победи за първи път“, завърши Тити Папазов.

Левски Лукойл сложи точка на спора в серията с Балкан

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани