5.6 C
София
петък, април 19, 2024
НачалоБългарияТити Папазов: Тази селящина не е допустима

Тити Папазов: Тази селящина не е допустима

Един човек играе като 16-годишен, а не другите от отборa, допълни наставникът на Левски

Един човек играе като 16-годишен, а не другите от отбора… През 2019 г. Балкан стана заслужено шампион, въпреки допусната съдийска грешка. Моят колега има уникалната способност да представя всичко така все едно светът е свършил. Защо не беше толкова коректен и убедителен, когато записа тренировката на Академик Пловдив?! Това е недопустимо в 21-ви век. Преди 25 години казах на Желко Обрадович – гледам ви отгоре в залата и си мислят, че правите голямо геройство. Тогава той ми каза – ако още един път чуя, че си направил подобно нещо, никога повече няма да ми звъннеш в този живот. Тази селящина не е допустима. През целия мач – цирк, за да може тази уникална публика да бъде манипулирана и да създаде това, което се създаде. Те са прави за себе си. Поздравявам публиката на Балкан, която е изключителна ценна за този тим„, заяви емоционално треньорът на Левски Тити Папазов след загубата от Балкан със 74:80 след продължение в първия мач от полуфиналите в НБЛ.

Поведението на моя колега, който го играе изключително честен… Ако беше толкова честен, защо не каза дали има фаул в нападение на Крис Минков и тройка, получена от Дерик Маркс?! Защо не каже дали има крачки на Васил Бачев в края на третия двубой с Академик?! Защо тогава не бяха толкова честни?! Аз също смятам, че в последното нападение от редовното време имаше нарушение срещу Крисчън Джоунс. Това е 100-процентов фаул. Някой помни ли дали има връчена топка и той направи панаир, за да им дадат прекъсване. Това е недопустимо, но вината е само в нас. Категорично ще кажа, че ние можем да побеждаваме, когато не сме отбор. Мога да поздравя колегата, че със своето поведение умее да мотивира страшно много своя тим и въпреки голямата разлика, с която изоставаха от 10 точки, направиха пълен обрат. Обидно е да се преувеличава как те са най-честните след това, което се случи с Академик. Снимането на тренировката е недопустимо и няма място в спортния морал. През цялото време, след като му отсъдиха техническото нарушение, беше цирк, но това по никакъв начин не омаловажава успеха на Балкан„, каза още наставникът на столичани.

Амад Рори с трипъл-дабъл, Балкан повали Левски за 1-0 на полуфиналите в НБЛ

Вината е изключително наша. Недопустимо е отбор като Левски с толкова класни играчи, един от тях е Марио Литъл, който се подигра с другите… Категорично заявявам, че това не е професионално. В НБА може да прави каквото си иска и да играе по този начин. Винаги съм държал на моя тим да бъде колектив, да бъде важен Лъчезар Димитров, който е контузен, да бъде важен Станислав Ваклинов, който е на тренировка, както и Мартин Петров. Те са точно толкова важни, колкото и звездите, защото последните не могат да се развиват без пионките. Това, което направи Литъл, е недопустимо“, добави Тити Папазов.

Баскетболът е игра за всички, а не за отделните индивидуалности. Когато направим отбор по стрийтбол, той ще бъде главен герой. Това е недопустимо. Наша си работа е какво ще извлечем. Ние се на****ме, сега трябва да се съберем и да си избършем л***ото. Вината е 90% в нас. Какъв баскетболист трябва да бъдеш, когато водиш с 3 точки, да направиш нарушение и да не допуснеш тройка?! Играчите, които имат претенции, трябва да знаят, че в този момент се прави фаул. Аз не знам, колегата не го знае, за съжаление не го знаят и играчите„, бе мнението на българския специалист.

Оттук нататък следва една събудена изключителна публика и един човек, който умее всячески да манипулира. Сега цялата зала мисли, че Балкан е ощетен. Сега ще ходят по улицата… Искам да обясня, че в света няма съдии, които ако искат един отбор да победи, той да не го стори. Това е доказателство, че реферите са били честни. Фаул и условна присъда на Николай Грозев за артистизъм, но свирят фаул на Зейн Ноулс. Аут през първото полувреме на Крис Минков. Можем да извадим 100 грешки, те са и в двете посоки. Аз съм достатъчно честен да кажа, че в последната атака от редовното време има фаул. Признавам си, не мога да си затворя очите. Когато аз кажа, че има фаул, моят колега да не си фантазира. Брате, защо като си толкова добър и си дошъл тук да се правиш на много паметен, допусна да гледаш тренировката на Йордан Янков, след като имаш толкова голямо самочувствие. Това е обидно. Никой не ти знае името в Сърбия. Нашата лига сега се мъчи и търси по коя точка да го накаже. Това, ако стане в Сърбия, ще ме изнасилят и изгонят. Ако българин отиде в Сърбия и се подиграе по този начин, ще ме изгонят. Ние сега ще четем правилниците и ще търсим под вола теле, за да може един пумпал да ни се подиграва„, допълни Тити Папазов.

„Тези момчета са герои, защото са шампиони по морал. Могат да играят слабо и индивидуално, както го прави Марио Литъл, но те са шампиони по морал и това е достатъчно. Дали ще станем шампиони на България, зависи само от нас, завърши треньорът на Левски.

ПрезGoogle
ИзточникMax Sport
Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани