9.2 C
София
събота, април 20, 2024
НачалоБългарияТити Папазов: Положително е това, че ще бъдем домакини на един от...

Тити Папазов: Положително е това, че ще бъдем домакини на един от турнирите в квалификацията за ШЛ

Силно се надявам предстоящият сезон да бъде много по-нормален от последния, казва още треньорът на шампионите

Левски Лукойл вече няколко дни се подготвя и в залата. Под зоркия поглед на треньора Тити Папазов първи занимания провеждат Асен Великов, Чавдар Костов, Венцислав Петков, Лъчезар Димитров, Николай Михайлов, Даниел Кунторов и Александър Папазов, както и новите попълнения Станислав Ваклинов и Цветомир Чернокожев. С тима в последните дни не тренира Христо Захариев, който има лека контузия.

Започваме само с българи, защото още нямаме окончателен бюджет. Смятам, че след 20 септември отборът ще бъде окомплектован в цял вид. Във всички случаи, ако има чужденци, те ще бъдат най-вероятно двама. Като цяло смятаме, че е по-правилно това, че успяхме да запазим българското ядро и да привлечем още български играчи. Трудно можем да минем без чужденци, особено на позициите плеймейкър и център, но това ще се случи в края на месеца“, заяви треньорът на Левски Лукойл Тити Папазов.

Знаем, че предстои много тежка квалификация в София срещу много силен съперник в лицето на Прометей. Не поставяме класирането си на карта. Бяхме много стабилен отбор, когато станахме шампиони. Виждайки амбициите и селекцията на украинците, трябва да бъдем обективни. Убеден съм в това, че ще се борим достойно, но амбицията на украинския тим е да спечели квалификацията в София със състава, с който разполага и с бюджета, който има. Този отбор разполага с много по-добър състав от този, който игра във ФИБА Къп през миналия сезон насред Самоков. Има много голяма финансова стабилност“, допълва наставникът на „сините“.

Положително е това, че ще бъдем домакини на един от квалификационните турнири в Шампионската лига. По всяка вероятност ще има мерки, които ще ни лишат от публика, но от ФИБА са взискателни. Плюс е това, че няма да пътуваме“, добави Тити Папазов.

Силно се надявам предстоящият сезон да бъде много по-нормален от последния. Силно се коментира четвъртата вълна на COVID-19, но се надявам това да приключи по-бързо, защото е доста тежко да се играе без публика. Ако има нещо, надявам се то да e в много кратки срокове. Много ми се иска до края на октомври всичко да е приключило“, пожелава си специалистът.

Левски Лукойл ще изигра първата си контрола на 9 септември срещу Спартак Плевен.

Левски Лукойл дава старт на квалификацията в Шампионската лига

ПрезGoogle
ИзточникSuperbasket.bg
Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани