9.7 C
София
вторник, април 23, 2024
НачалоБългарияТити Папазов: Победата ни е вследствие на нашата добра игра

Тити Папазов: Победата ни е вследствие на нашата добра игра

Никога не съм делил играчите, казва още треньорът на Левски Лукойл

Да, това бе най-убедителната победа на Левски през сезона. Имахме и други добри мачове, но този успех е срещу много силен отбор. Голямата разлика дойде от енергията, нямам представа защо се получи така, но ние убедително бяхме много по-енергични. Гледайки статистиката, ще се видят неща, които много рядко могат да се забележат. Ние не загубихме нито една част, нито един играч на Балкан не е вкарал повече от 9 точки, направили сме само 9 грешки. Това са показатели, които като се натрупат, дават голямо предимство. Психологическото предимство е на наша страна, но моята работа е да направя така, че играчите ми да осъзнаят, че водят с 2-0 победи преди третата среща, но тя ще бъде на един горещ терен, където те направиха фантастично представяне в Европа. Трябва да подходим по абсолютно същия начин„, заяви пред Маx Sport треньорът на Левски Лукойл Тити Папазов след успеха с 84:53 над Балкан.

Много от нещата се случиха, защото гостите изпуснаха, а ние имахме щастливи моменти да вкараме. Радвам се, но в същото време съм обективен човек и знам, че разликата между тези два отбора не е такава. Победата ни е вследствие на нашата добра игра, както и на слаба такава на съперника. Балкан има и друго лице, което вероятно ще се старае да покаже. Ние трябва да направим всичко възможно, за да ограничим този отбор, както се случи във втория двубой“, добави наставникът на столичани.

Цялата стратегия беше да играем агресивно. Когато загубихме на финала за Купата на България в Панагюрище, казах, че искам само да сме здрави, за да работим и на базата на тази работа да достигнем нашия потенциал. Смятам, че сме в добро състояние и има добро настроение. Когато побеждаваш, няма начин това да не ти дава допълнително самочувствие. Играчите, които влизат от пейката, са с много сериозен потенциал. Това, че залагам почти на една и съща стартова петица, по никакъв начин не прави разлика в моето съзнание за баскетболистите, които седят на скамейката. Венцислав Петков имаше изключителна роля за създаването на комфортната разлика. Той е подарък за всеки един треньор, много е трудно някой да иска да се чувства комфортно от пейката, но той е такъв и това джакпот за всеки наставник. Когато един треньор разполага с добри играчи, изпитва трудности да не разсърди някой. Безкрайно лесно се работи с него, защото той се чувства много комфортно от скамейката. Той се забавляваше, игра много силно и полезно. Никога не съм делил играчите. В един тим 11-ият и 12-ият човек са тези, които създават добрата работа в тренировъчния процес“, каза още Тити Папазов.

Левски Лукойл на крачка от финал в НБЛ

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани