12.7 C
София
петък, март 29, 2024
НачалоБългарияТити Папазов: Не трябва да летим, а да стоим здраво на земята...

Тити Папазов: Не трябва да летим, а да стоим здраво на земята и да работим

Подходихме доста отговорно, заяви треньорът на Левски

Ключът за победата може би беше това, че имахме един ден повече за почивка, независимо, че Ивица Радич и Илайджа Митру-Лонг имаха само две тренировки. Черноморец е един от най-добрите отбори в нападение. Ограничихме гостите, които нямаха добър ден в стрелбата. Играхме много агресивно в защита и това ни даде възможност да не бъдем под натиск. Имахме безспорно превъзходство под коша с присъствието на Радич. Представянето и на двамата е отлично от гледна точка на ситуацията„, заяви пред Max Sport треньорът на Левски Тити Папазов след успеха над Черноморец със 77:57 в мач от НБЛ.

Нас трябва да ни радва самата победа, но в никакъв случай не трябва да се заблуждаваме, защото това не е истинското лице на противника. Ако не се лъжа, играем отново с Черноморец на 8 януари в Бургас. Помним какво ни причини този тим през миналия сезон, когато ни нанесе най-тежката загуба. Доволен съм, че срещу такъв атлетичен състав сме почти равни при борбите. Превъзхождаме ги в асистенциите, имаме по-малко грешки. Имаше 3-4 ситуации на контраатаки, които те не успяха да вкарат лесен кош и ние отвърнахме. В този мач всички неща бяха в наша полза. Господ в такива моменти награждава този, който най-много заслужава и е искал. Подходихме доста отговорно, мисля, че всички трябва да се съобразяват с Черноморец, който ще се бори за медалите. Te имат основателни причини за такива амбиции. Има още какво да искаме от отборната игра, но когато по този начин се стараем в защита и сме толкова агресивни, времето ще работи за нас“, допълни наставникът на столичани, които записаха втора победа в шампионата през 2021/2022.

Вихрено начало на Левски не остави надежди на Черноморец

Ние имаме добри изпълнители. Смятам, че ще имаме голямо предимство под коша с присъствието на Ивица Радич. Той е различен тип играч от Данило Тасич. Последният бе много вариативен и разполагаше с добра стрелба от тройката, но е очевидно, че и двамата са научени. Това бе и нещото, което натежа при избора на Радич. Ние се съобразяваме с действителността и с много обстоятелства, които все още ни съпътстват. Когато имаме едно по-сериозно спокойствие, може да сме окончателно окомплектовани. Към днешния ден Радич и Илайджа са добър избор, не трябва да летим, а да стоим здраво на земята и да работим. Ако те подържат това ниво, което показаха в тази среща, аз ще съм доволен“, допълни Тити.

Не бе планувано Асен Великов да почива за този мач, независимо, че той полага огромни усилия. Знам, че в най-важните моменти ще бъде ключов за нас, защото неговата енергия, която придава на останалите, е безценна. Той все още не се чувства комфортно. Видя се, че преди двубоя работеше с треньора, който му помага да се възстанови. Това, което ще прибавяме, е връщането на Асен такъв, какъвто го познаваме. Ако имаме възможност, ще вземем още един играч„, разясни Папазов.

Пожелавам на всички български баскетболисти да бъдат живи и здрави, както и да нямат контузии, за да могат треньорите да си свършат работата по най-добрия начин. Това е едно от нещата, които връзват ръцете на един наставник. Накрая ще победи този, който най-много заслужава. Аз карам стъпка по стъпка за всичко, което все още не е завършено. Благодаря на всички, които дойдоха в залата. Спортът е за публиката и дано целият свят се отърве от този кошмар, защото остави много трайно съзнание в психиката на всеки един от нас“, завърши специалистът.
Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани