12.7 C
София
петък, март 29, 2024
НачалоБългарияТити Папазов: Изиграхме слаба последна част

Тити Папазов: Изиграхме слаба последна част

Продължаваме да се борим, както го правим до момента, коментира наставникът на Левски

Изиграхме слаба последна част. Решаваща се оказа и контузията на Чавдар Костов, защото трябваше да му лепят главата, а той е важен играч за нас. При всички случаи и по-добрата ротация на Рилски изигра роля. Решаващи, тежки кошове на Алекс Симеонов. Със сигурност, както вървеше мача, нямаше как да спечелим, но не заслужавахме да паднем с толкова много. Аз смятам, че ключова бе ситуацията, в която поведохме с 48:45 и получихме серия от 10-0 за много кратко. Рилски винаги трябва да бъде под напрежение. При всички случаи те в момента са лидерите в първенството и единственият шанс да се възползва някой е да не им вървят нещата. Когато те са на гребена на емоцията, атаката им идва от много страни и трудно могат да бъдат спрени. В много ранен етап е първенството, но съжаляваме, защото можехме да се борим за реален резултат“, коментира пред Max Sport треньорът на Левски Тити Папазов след загубата от Рилски спортист с 69:88.

Лично аз се надявам, че през тази седмица ще можем да се засилим, но първото и най-важно условие е да имаме някакви финансови параметри. За момента не можем да поемаме никакви рискове до момент, в който нямаме някакво ясно финансово бъдеще. Иначе мога да бъда благодарен за старанието на играчите си, които в дълго време от мача играха като равен с равен. Можеш да спечелиш с опит и рутина. С класата, която имат по-опитните играчи, но това ще е много трудно срещу отбори като Рилски и Балкан. По начина, по който играхме в последната част, смятам, че можем да бъдем победени и от доста други отбори в лигата. Ние обаче продължаваме да се борим, както го правим до момента“, добави наставникът на шампионите.

Аз играчите не мога да ги обвиня в липса на дух и старание, но има обективни причини, защото в края на мача настъпва умора и нещата стават трудни. Надявам се, че след паузата на националните отбори ние ще бъдем в пълен състав. Не мога да гарантирам каква класа ще бъдат играчите, защото това зависи от финансовите възможности, но ние трябва да имаме още минимум 2-3 играчи. Хубавото е, че системата в баскетбола е на плейоф и дава шанс за успех, в която и позиция да си. С изключение на Балкан, който има изключително домакинство, при другите отбори не може да бъде фатална изходната позиция за плейофите“, допълва Тити Папазов.

„Ако успеем след декември да сме в пълен състав, за да работим до плейофите, има достатъчно дълго време да се обиграе един отбор, да намери своя облик и треньорите да извадят максимума от играчите. Знаете, че миналата година бяхме доста колебливи, но за два месеца и половина след Купата успяхме да бъдем всички заедно и това даде своя резултат, естествено и на базата на играчите, с които разполагахме. Ние ще се борим във всеки един мач, а кога ще дойде спасението, Божа работа“, завърши Тити Папазов.

Рилски спортист нанесе първа загуба на Левски в НБЛ

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани