8.5 C
София
четвъртък, април 25, 2024
НачалоБългарияТити Папазов за новия сезон в НБЛ: Никой няма да се предаде

Тити Папазов за новия сезон в НБЛ: Никой няма да се предаде

Левски Лукойл има възможността да разполага с дълъг състав, добави наставникът на столичани

Левски Лукойл записа победа в контрола при визитата си в Плевен, след като победи Спартак с 85:82. Наставникът на столичани Тити Папазов коментира, че тимът му има още какво да отработва до срещата с Рилски спортист след седмица на старта на шампионата.

Тази контрола беше отлична генерална репетиция преди началото на сезона. Много съм доволен, че се появи тази възможност, благодаря на ръководството на Спартак. Плевенчани се нуждаеха да изиграят още една проверка, докато за нас ставаше много голяма дупка. Доволен съм, защото ако направим някаква градация на отборите по състав и по бюджети, Спартак е най-неудобният домакин и най-добре използва потенциала си. Стана добър мач, имаше настроение и публика, хората са зажаднели след тази пауза от седем месеца без баскетбол. Може би щях да бъда малко по-доволен, ако бяхме загубили, но тази проверка ще бъде много ценна за нас. Имаме много неща, които трябва да отработим. На 12 октомври ще гостуваме на Рилски спортист в мач от първия кръг. На хартия Рилски изглежда много по-добре от нашия тим, но ние сме Левски Лукойл и ще отидем в Самоков да търсим успеха“, заяви треньорът на столичани Тити Папазов.

Вярвам, че контузените ни играчи ще се завърнат. Спестих Христо Захариев, защото усеща още болки. Не използвах Венцислав Петков в последната част, много съм доволен от Константин Тошков, тъй като в много решаващ момент се нагърби да поеме отговорността. Защитата на плевенчани бе акцентирана върху другите играчи, а няколко негови поредни точки дадоха спокойствие на тима ни в много решаващ момент. За мен не e важно толкова отбелязването на точките, а това, че на тази крехка възраст поема отговорност. Асен Великов все още не е възстановен, надявам се за мача с Рилски да е готов“, добави специалистът.

Коментирах с ръководството на Спартак, че най-добрият гард в България е Николай Маринов. С голямо уважение към всички в националния отбор, но играч с такова голямо сърце трябва само да бъде окуражаван и подкрепян. Неслучайно публиката през цялото време скандира неговото име, защото баскетболът е отборна игра, но неговите действия в организацията бяха в основата на това да не допуснат Левски да доминира“, каза още Тити Папазов.

До голяма степен нашето състояние се определя от факта, че в тима ни има много баскетболисти, които са национални състезатели. Те имат друго мислене и през цялото лято тренираха. Йордан Минчев не спря да тренира всяка сутрин от 9.00 ч., това се отразява на представянето му, игра много стабилно във всички контроли. Неговият потенциал е известен не само у нас, а и в цяла Европа. Когато един треньор започва дадено първенство, винаги смята, че нещо не му е достигнало, но аз не мога да бъда недоволен. Имахме доста контузии и нямаме еднакво тренирани играчи. Това се отразява на представянето, още нямаме отборна игра, каквато трябва да бъде. Има неща, които трябва да подобрим под коша. Дианджело Райли дойде в много лошо физическо състояние, но се надявам, че ще бъде доминиращ срещу Рилски„, допълни наставникът на „сините“.

Тити Папазов не пропусна и ситуацията с разпадането на Академик София и липсата на ЦСКА в българския баскетбол.

За наше огромно съжаление след разпадането на Академик София успяхме да намерим отбори само на Андрей Иванов и Лъчезар Димитров. Лесно можем да вземем в отбора Мартин Коцев и Николай Михайлов, но те няма да имат необходимото игрово време, а за тях това е жизнено важно в този момент. Двамата имат нужда да играят. Знаете, че ситуацията с коронавируса несъмнено се отрази на всички отбори в страната и няма тим, който да е близо до миналогодишния си бюджет. Трябва да сме благодарни на хората, които дават пари, защото баскетболът съществува заради тях. Правим всичко възможно Ники и Мартин да продължат кариерите си в чужбина, тъй като и двамата имат потенциал. Радващото е, че Цветомир Чернокожев замина в Словакия. Когато се дискутираше неговото пътуване, всички бяхме обединени около факта, че той трябва да пробва нещо различно след 11 години в Правец. Него не го хвана този момент, който се появи. Жалко е, понеже отборите в НБЛ вече са девет. Сега беше удобен момент ЦСКА да се появи на сцената, защото е немислимо да има само един баскетболен тим в София. Убеден съм, че за Академик София ще се появят хора, които ще възстановят клуба и организацията при подрастващите. Тази световна пандемия се отрази на спорта в цял свят“, смята треньорът на Левски Лукойл.

Левски има възможността да разполага с дълъг състав. Имаме 13 човека, като от тях трима са по-млади. Имаме едно много интересно момче в лицето на Даниел Кунтoров, който игра много силно в контролата с Крайова. Двамата близнаци – Константин и Лъчезар Тошкови, както и Кунторов, дават много енергия в тренировъчния процес. Когато един клуб, като нашия, разполага с повече баскетболисти, е абсолютно задължително да играе така агресивно, за да може да играе целият състав. Дългият ростер и съвременният баскетбол изискват да се играе агресивно„, сподели Тити Папазов.

Мисля, че няма голяма разлика между тимовете в НБЛ от това, което беше през миналия сезон. Водещи ще бъдат Балкан, Рилски, Берое и Левски. Рилецо направи много добра селекция, играе доста добре по време на подготовката. Рилски винаги е бил много добър отбор, това е най-постоянният клуб от финансова гледна точка. Смятам, че ще бъде трудно навсякъде срещу останалите пет отбора. Никой не трябва да бъде подценяван, но те отстъпват пред първите четири състава. Никой отбор няма да се предаде, навсякъде ще бъде трудно. Черноморец, Ямбол, Спартак, Академик и Черно море разполагат с много амбициозни треньори, които искат да се развиват и това се пренася в тренировъчния процес. Да, би трябвало отборите от Топ 4 да нямат проблеми, но те трябва да се отнесат много отговорно, когато гостуват на останалите пет тима. В 21-ви век определящи са парите“, завърши наставникът.

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани