7.9 C
София
събота, април 20, 2024
НачалоБългарияТити Папазов: Всяко едно решение е взимано само в интерес на баскетбола

Тити Папазов: Всяко едно решение е взимано само в интерес на баскетбола

Гарантирам ви, че утре ще излезем и ще бъдем максимално мотивирани, заяви президентът на Левски

Когато се роди тази идея да бъдем домакини на Купата заедно с ЦСКА, както и да отидем в „Арена София“, знаехме, че има големи рискове и знаехме, че можем да бъдем критикувани, затова, че още нивото на нашия баскетбол не е дорасло за това „Арена София“ да бъде трубина на изява на един такъв турнир. Да не се правя на много велик, аз съм приятно изненадан от посещаемостта, от атмосферата, която се създаде. Огромна причина за това са доста изравнените класи на отборите. Дори една разколебана игра през първото полувреме на Ямбол по никакъв начин не може да замъгли много силното представяне на всички и много силните двубои, които имаше до момента„, заяви по време на днешната съвместна пресконференция на финалистите за Купата на България – Левски и ЦСКА президентът на столичния тим Тити Папазов.

„Безкрайно съм щастлив, че Левски е на този финал. Едва ли на някой в началото на сезона му е хрумвало, че на 24 март Левски и ЦСКА ще бъдат на този финал. Особено пък нашият състав, както започнахме и както многократно заявихме и лятото поставихме една много висока цел, но немного лесно изпълнима – да запазим отбора, защото най-малкото имахме ангажимент към хора, които в предишните години са защитавали Левски с много компромиси. Едно прекратяване на участието на Левски оттук-нататък би било пагубно във всяко едно отношение. Не са поставяни някакви много високи цели, целта беше да оцеляваме. Имахме низ от положителни съвпадения това нещо да се случи, първо от страна на Митко и Божо, които приеха и тази роля в отбор, който се е борил винаги за титлата, сега да се бори за оцеляване. После, със събирането на Асен и Златин, с привличането на малките, благодаря на г-жа Боянова и г-н Гогов за пореден път. Уцелваме и на чужденци. С по-скромни възможности направихме отбор, който да участва и се радвам, че сега това е огромна награда за всички да сме тук. Гарантирам ви, че утре ще излезем и ще бъдем максимално мотивирани. Ако нещо се случва лесно, то се случва на Купата, защото е един мач“, каза още той по време на срещата с медиите, която се проведе в Пресклуб България, в София.

Тази пресконференция е заради вас – медиите, за да може утре черешката на тортата да бъде видяна от максимален брой зрители. Аз съм безкрайно удовлетворен, понеже предишният път ме попитахте – кой ще бъде изненадата, а аз ви казах, че е Левски. За да бъде докрай изненадата пълна, утре ще излезем и смятам, че имаме своите шансове„, допълни Тити Папазов.

„На 18 март имаше супер мащабно събитие в залата, каквото не е правено досега, по думите на хората, които работят в спортното съоръжение. 15 000 души, 100 лв. е бил билетът. С хиляди условности, с участието на юноши на Левски и ЦСКА, те ни помолиха, за да можем да влезем в графика, след като предлагаме това съоръжение и никой не е играл в него, за да може всички отбори да влязат. До 12.00 ч. залата трябваше да бъде готова. Залата беше готова през нощта в 1.25 ч. Ние страшно много искахме финалът да бъде в събота, тъй като има световна купа по гимнастина. Огромна е организацията, четири дни се прави декора. Опитахме се да помолим да се включим и ние, да плащаме нощен труд, само и само финалът е да е в събота, в 5.00 ч. е по-добре отколкото в петък. Накрая, като слагаме плюсовете и минусите, остана тази възможност. Взехме решение със съгласието на всички клубове. Имаше вариант – вторник – два мача, сряда – два мача, четвъртък – полуфинали и петък – финал. Преди началото на Купата всички се обединиха около мнението двата финалиста, без да знаят кои са, най-малко е прогнозиран вариант – Левски срещу ЦСКА, да оставим почивен ден, за да може тези, които най-много заслужават, да починат и утре още повече да ви зарадват. Нямахме ход, това бе единственият прозорец, в който да се реализира това състезание. Направихме възможно най-доброто, с много компромиси. Ние знаем, че хората, които обичат баскетбола от София, ако изберат, ще дойдат в залата. За хората от провинцията, заедно с телевизията, направихме пореден компромис мачът утре да започне в 18.00 ч., за да може първото полувреме да се гледа от цяла България, а след това, който иска може да продължи с България – Черна гора, или с нас. Всяко едно решение е взимано само в интерес на баскетбола, никога в интерес на Левски или ЦСКА. Безкрайно сме близки, с всички съм работил. Ние утре ще си извадим очите в добрия смисъл на думата, но навън ние сме заедно, имаме обща цел„, обясни президентът на Левски.

Ние искаме да правим продукт, който да е атрактивен и искаме на всеки мач да има поне по един човек повече от предишния. Така, че който иска, да дойде, ние само можем да бъдем щастливи. Утре ни викат в полицията, където сериозно внимание е обърнато, чисто организационно, не говоря с лошо, това е изискване. Не е трудно да се уточни кой сектор за кой ще бъде. При нашите взаимоотнишения това е много лесно. Спрямо входа, едните ще бъдат от лявата страна, а другите от дясната, за да избегнем каквито и да било катаклизми и един такъв празник да не бъде променен. Всеки е добре дошъл в залата. Има органи, които ако някой не се държи добре на спортно мероприятие и прави някакви нередности, органите на реда го извеждат и му дават забрана. За всеки един ние се борим, защото това е нашата награда. Най-голямата награда е пълна зала. Само да допълня, всички билети, купени от фенове на Левски, цялата сума отива за НАП„, завърши Тити Папазов.

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани