24.7 C
София
вторник, април 16, 2024
НачалоБългарияТити Папазов: Всеки прояви много голямо старание в отделен момент

Тити Папазов: Всеки прояви много голямо старание в отделен момент

Всеки двубой е важен, излизаме за победа срещу Балкан, добави треньорът на Левски

До последните минути играхме много добре в защита, нормално е да се загуби концентрацията. Истината е, че бяхме много притеснени след това, което се случи с Ивица Радич тази сутрин. Знаехме, че един от основните ни проблеми ще бъде как да се справим с борбата в нападение на домакините. Това беше най-важната задача, която поставихме. Много съм щастлив, че беше изпълнена по най-добрия начин от всички. Аз винаги съм казвал, че когато липсва важен играч, той може да бъде скрит в рамките на един мач. Говоря за пределната мобилизация и менталното влияние върху съперника“, заяви треньорът на Левски Тити Папазов след успеха над Берое с 82:56.

От самото начало на мача се видя, че имахме контрол, изключение правят някои моменти в края на първата част. Спечелихме борбата под коша с 42-34. Марио Литъл имаше много добър ден в стрелбата, особено от далечна дистанция. Аз съм доволен от истинското лице на Асен Великов. Доволен съм от абсолютно всички, защото всеки прояви много голямо старание в отделен момент. Николай Михайлов се оказа много полезен при отсъствието на Радич, хвана важни борби. Преди мача се опитах да потърся логично обяснение с какво можем да спечелим“, добави наставникът на шампионите, които победиха за девети път през сезона в НБЛ.

Загубата от височината на Радич води до едно предимство, защото тогава ставаме по-бързи и по-леки. Станислав Ваклинов изигра много силен мач. Той е човек, който се старае доста и неговото голямо старание прераства в много нарушения. В този двубой той се опази от лични нарушения и това също беше задача, поставена от треньорския щаб. Справи се перфектно, успя да ограничи Седариан Рейнс в много единоборства. Всеки един си свърши работата чудено. Използвахме липсата на Радич, за да разнообразим нашата игра. Те се придвижваха по-бавно в нападение, но те отговарят за себе си. Аз съм приятно изненадан. Бях много притеснен тази сутрин, когато разбрах какво се е случило, защото изпитвам голямо уважение към Берое, който разполага с много добри играчи. Отсъствието на Антон Кук се оказа плюс за нас, особено в офанзивен план. Нямахме мач повече от три седмици и това няма как да не се отрази“, каза още Тити Папазов.

Марио Литъл изведе Левски до победа в Стара Загора

При всички случаи е по-добре да си в Топ 4 преди турнира за Купата на България. Ясно е, че ние имаме много срещи. Всеки един от тях може да бъде спечелен, но и загубен. Трябваше да се използва това, че Радич го нямаше. Психологията е много важна в подобни моменти. Левски винаги има по-големи амбиции. Трябва да сме в четворката от стратегическа гледна точка преди надпреварата за Купата, за да играем срещу по-слаб съперник. Има някаква разлика между отборите от първата четворка и тези от втората. Купата ще бъде много интересна, защото всеки отбор може да победи всеки, допълни специалистът.

Всеки двубой е важен. Балкан е един от най-големите дразнители и много добър тим. Показа колебливи изяви срещу Черноморец, но това не означава, че няма класа. Всеки може да изиграе слаб двубой. Щеше да бъде прекрасно, ако изиграе още един такъв. Излизаме за победа, мисля, че имаме потенциал. Ако играем по този начин. Радич трябва да бъде възстановен до събота. Излизаме да покажем максимално добра игра, но това зависи и от съперника. Имаме своите шансове. Ако спечелим всичките ни срещи до края, ще си гарантираме второто място в класирането“, смята Папазов.

Имам няколко разговори, които ни дават големи надежди. Аз съм човек, който никога не е губил вяра. Естествено, в един момент реалността те шамаросва, но силно се надявам да имаме резултат в рамките на тази седмица“, завърши треньорът, който говори за финансовата ситуация в Левски.
ПрезGoogle
ИзточникMax Sport
Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани