10.2 C
София
петък, април 19, 2024
НачалоБългарияТестване всеки месец и в НБЛ

Тестване всеки месец и в НБЛ

Всички участници в тренировъчния процес трябва да преминават през този процес

На основание заповед № РД-01-549/30.09.2020 на министъра на здравеопазването Костадин Ангелов и заповед № РД-0901039/30.09.2020 на министъра на спорта Красен Кралев, последният издаде нова заповед, уточнява и допълва наложителните мерки за борба с COVID-19 при спортни състезания. Те ще важат и за НБЛ.

Сред новите разяснения, които са получени в БФБ, се налагат „регулярно (често) тестване на лицата, които директно или индиректно участват в тренировъчните и състезателни процеси (спортисти, състезатели, треньори, длъжностни лица, обслужващ персонал) – извършване на PCR тест за наличие на COVID-19 ежемесечно до трето число на текущия месец до отмяната на обявената в страната епидемична обстановка; за времето между два PCR теста здравословното състояние на спортистите се следи от клубния лекар, като информацията се отразява към медицинската документация за всяко лице“.

Задължително е преди всяко състезание лекар да гарантира, че състезателите, които участват, са здрави и няма опасност да заразят други лица с коронавирус.

Налагат се задължителни PCR тестове за всички членове на един отбор – състезатели, треньори и други длъжностни лица при установяване на положително тествано или заразено с COVID-19 лице (независимо с или без симптоматика), което директно участва в състезателния процес. Заразените се изолират незабавно и се поставят под карантина.

Пълната заповед на министър Красен Кралев можете да прочетете тук

ПрезGoogle
ИзточникБФБ
Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани