10.6 C
София
четвъртък, април 18, 2024
НачалоБългарияС къс състав Черноморец показа характер срещу Балкан (видео)

С къс състав Черноморец показа характер срещу Балкан (видео)

Георги Боянов нямаше спиране за "акулите" и наниза 30 точки плюс 12 борби

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Черноморец си върна второто място в НБЛ. В своята зала „Бойчо Брънзов“ отборът на Васил Евтимов надви Балкан с 83:78 в мач от 16 кръг в родния елит. Това бе втора поредна победа за бургазлии над този съперник в лигата през сезона.

И ОЩЕ: „Акулите“ имат баланс от 10-2, докато „зелените“ са с 9 успеха и 4 поражения, което им отрежда трета позиция в класирането.

НАЙ-ДОБРИ: Днес за Черноморец не играха Уендъл Люис, който е отстранен от отбора, Кортни Белджър и Ивайло Тонев, който е контузен. В тяхно отсъствие Георги Боянов нямаше прошка и наниза 30 точки плюс 12 борби. Влатко Гранич дебютира в шампионата с 18 и 9 борби. Евгени Хаджирусев добави 17 точки, 7 борби и 5 асистенции. Тихомир Желев, макар и с травма, вкара 15.

Станимир Маринов бе най-добър за Балкан с 24 точки и 9 борби. Амад Рори остана с 13 и 6 борби.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ: Бургазлии бяха по-съсредоточени в началото и поведоха със 17:9 чрез Георги Боянов, Влатко Гранич и Тихомир Желев. Въпреки усилията на Крис Минков и Амад Рори, домакините си осигуриха аванс от 15 точки за 26:11 след 10 минути игра. През втория период Трейвин Тибодо и Дивон Уошингтън натежаха с фаулове, а Черноморец се възползва от това и чрез Георги Боянов и Влатко Гранич дръпна с 34:18. Балкан отвърна с три поредни тройки на Амад Рори и Станимир Маринов, допълнени от успешни акции на Димитър Димитров и Станимир Маринов за 33:35. Евгени Хаджирусев и Влатко Гранич дадоха глътка въздух на „акулите“ за 41:33. Крис Минков с успешен наказателен удар фиксира 34:41 на голямата почивка.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ: След паузата Черноморец удържаше аванса си чрез Георги Боянов, Евгени Хаджирусев и Влатко Гранич за 50:42. Станимир Маринов и Димитър Димитров обаче отново доближиха ботевградчани за 53:55. 5 поредни точки на Георги Боянов фиксираха 60:53. Калил Дюкс намали до 56:60. Тихомир Желев сложи на таблото 65:56. През последната четвърт Калил Дюкс и Станимир Маринов държаха гостите в двубоя, но Георги Боянов и Тихомир Желев не дадоха на съперника да им изтръгне лидерството за 73:64. Балкан не се отказваше и чрез Дерик Маркс, Амад Рори, Димитър Димитров и Станимир Маринов отново се оказа близо до съперника след 73:75. Георги Боянов обаче направи преднината на Черноморец 6 точки, но Крис Минков и Николай Грозев я върнаха до 78:79. Евгени Хаджирусев на два пъти не трепна за 83:78 и това бе всичко. 

КАКВО ПРЕДСТОИ: На 4 февруари Черноморец ще излезе срещу Черно море Тича, а ден по-късно Балкан ще спори с Шумен.  

СТАТИСТИКА ОТ ЧЕРНОМОРЕЦ – БАЛКАН

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

7 КОМЕНТАРИ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани