19.8 C
София
четвъртък, март 28, 2024
НачалоЕвропаСърбия стана първата страна с МVP-та в НБА и в Евролигата в...

Сърбия стана първата страна с МVP-та в НБА и в Евролигата в една година

Никола Йокич и Василие Мицич пренаписаха историята на своята родина

Сърбия стана първата страна в света, която може да се похвали с MVP-та в НБА и Евролигата на сезона в една и съща година. Това стана факт, след като Никола Йокич бе избран за Най-полезен играч в най-силното първенство в света.

26-годишният Йокич пребори конкуренцията на Джоел Ембийд и Стеф Къри в НБА, за да достигне до наградата за първи път в кариерата си. За трета поредна година европеец взема приза, след като това направи Янис Адетокунбо през 2019 и 2020 г.

27-годишният Мицич пък стана MVP на сезона, както и на финалите в турнира на богатите. Гардът изведе своя Анадолу Ефес до първо злато в Евролигата, в историята на клуба. Очаква се двамата да играят един срещу друг в НБА през следващия сезон.

В добавка може да припомним, че MVP на сезона и финалите в НБЛ през 2020/2021 също е сърбин – Данило Тасич. Тежкото крило стана шампион в родния елит с Левски Лукойл през миналия сезон.

 

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

1 коментар

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани