9.1 C
София
петък, март 29, 2024
НачалоНационални отбориСъперник на България на Евробаскет 2022 без Алексей Швед в олимпийската квалификация...

Съперник на България на Евробаскет 2022 без Алексей Швед в олимпийската квалификация в Сплит

Сборная ще залага на Тимофей Мозгов, играл срещу Балкан и Рилски и на играчи от Евролигата

Един от съперниците на България на Евробаскет 2022 Русия ще се бори за място на Олимпиадата в Токио без една от звездите си Алексей Швед, който има проблеми с контузии. Селекционерът на Сборная Сергей Базаревич обяви разширения си състав за олимпийската квалификация в Сплит от 29 юни до 4 юли.

22-ма баскетболисти са част от ростера на руснаците, като някои от тях ще се присъединят към тима на по-късен етап, след приключване на сезона във ВТБ Лигата. Подготовката на отбора стартира утре (31 май), като той ще участва на турнири в Гливице, в Истанбул и в Каунас през следващия месец.

Сред повиканите от Сергей Базаревич са Тимофей Мозгов, игралият срещу Балкан и Рилски спортист във ФИБА Къп Владимир Ивлев, Жоел Боломбой, Никита Курбанов, както и Андрей Зубков, Семьон Антонов, Иван Ухов, Михаил Кулагин и Евгений Бабурин.

Русия е група А на квалификацията в Сплит заедно с Германия и Мексико, докато в група Б ще бъдат Хърватия, Бразилия и Тунис. Само един от тези тимове ще си осигури квота за Игрите в Токио.

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани