7.9 C
София
събота, април 20, 2024
НачалоОще от светаТОКИО 2020Сълзи в очите на Луис Скола на раздяла с Аржентина (видео)

Сълзи в очите на Луис Скола на раздяла с Аржентина (видео)

На 41 години още един от големите каза "край"

Тъжен ден се оказа днешният за световния баскетбол. Още една от легендарните фигури на играта Луис Скола обяви край на международната си кариера. Това се случи след последния мач на неговата Аржентина на Олимпиадата, загубен от Австралия с 59:97.

Беше забавно. Време е за нови лица да се появят. Нашето време отмина„, сподели през сълзи Луис Скола, след като по-рано днес братята Пау и Марк Гасол сложиха край на кариерите си с Испания.

206-сантиметровото тежко крило изиграва първия си мач за Аржентина през 1999 г. В забележителната си визитка с представителния тим на страната си има златото от Олимпиадата в Атина през 2004 г. и бронз от тази през 2008 г. в Пекин. Освен това, може да се похвали със сребърни отличия от шампионатите на планетата в САЩ през 2002 г. и в Китай през 2019 г.

Луис Скола завоюва с Аржентина още злато от турнира „Диамантената топка“ през 2008 г., както и бронзово отличие от същата надпревара през 2004 г. Роденият в Буенос Айрес баскетболист има и 9 медала от ФИБА АмериКъп – 2 златни, 4 сребърни и 3 бронзови, както и титлата от Панамериканските игри през 2019 г. в Лима.

Вижте го сами: 

Австралия мина с лекота през Аржентина за полуфинал в Токио

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

1 коментар

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани