13.8 C
София
петък, април 19, 2024
НачалоНБАСупер Дончич изнесе лекция на Бруклин (видео)

Супер Дончич изнесе лекция на Бруклин (видео)

Словенецът стана 10-тият баскетболист в историята на НБА, който достига до трипъл-дабъл в три или повече мачове с по 40 и повече точки

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Далас и Бруклин спретнаха трилър с продължение в НБА, от който победител излезе отборът на Джейсън Кид след 129:125 като гост. Маверикс вече имат баланс от 2-2, докато „мрежите“ са с 1 успех и 4 поражения в лигата.

НАЙ-ДОБРИ: Лука Дончич нямаше спиране за Далас и оформи трипъл-дабъл – 41 точки, 11 борби и 14 асистенции. Словенецът стана 10-тият баскетболист в историята на НБА, който достига до трипъл-дабъл в три или повече мачове с по 40 и повече точки.

От неговите колеги Тим Хардуей Джуниър се включи от пейката с 18 точки. Макси Клебер вкара 15.

Кайри Ървинг бе най-резултатен за Бруклин с 39 точки, от които 5 тройки, и 7 борби. Кевин Дюрант го последва с 37 и 5 асистенции. С по 10 точки останаха Ройс О`Нийл и Дейвид Дюк.

КЛЮЧЪТ: Маверикс започнаха допълнителните 5 минути с тройка на Лука Дончич, а след това Тим Хардуей Джуниър стори същото. Кайри Ървинг не трепна на два пъти от фаул линията, но Макси Клебер и Реджи Бълок бяха точни за 123:114 и оттам връщане нямаше.

КАКВО ПРЕДСТОИ: На 30 октомври Далас ще бъде домакин на Оклахома, а същия ден Бруклин ще играе срещу Индиана. 

СТАТИСТИКА ОТ БРУКЛИН – ДАЛАС

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

1 коментар

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани