7.9 C
София
събота, април 20, 2024
НачалоЕвропаСуперкупа №9 за Реал Мадрид в Испания (видео)

Суперкупа №9 за Реал Мадрид в Испания (видео)

Отборът на Чус Матео победи Барса след продължение в първото за сезона "Ел Класико"

Реал Мадрид затвърди доминацията си в турнира за Суперкупата на Испания. Селекцията на Чус Матео надви Барселона с 89:83 след продължение във финала на надпреварата, която се проведе в Севиля.

Това бе първото за сезона „Ел Класико“. С триумфа в него „Белият балет“ достигна до своята пета поредна Суперкупа на Испания и общо девета в клубната си история.

Еди Таварес бе много полезен за Реал Мадрид и заслужи званието MVP на турнира. На сметката си във финала центърът остави 24 точки и 12 борби плюс 5 чадъра.

От неговите колеги Джанан Муса вкара 19 точки. Габриел Дек се разписа с 15 и 8 борби. Серхио Люл се отчете с 14 точки.

Сертач Шанлъ бе най-добър за Барселона с 21 точки. Николас Лапровитола също стигна до двойните показатели – 12 и 14 асистенции. Рокас Якубайтис остана с 11 точки и 5 борби.

Лошата новина за мадридчани от мача се оказа контузията на Руди Фернандес. 37-годишният баскетболист получи травма в дясната китка по-малко от 7 минути преди края на редовното време и напусна игра.

Двата отбора не излъчиха победител в редовното време, което приключи при равенство 71:71, след като Майк Тоби изравни. В допълнителните 5 минути надлъгването продължи преди Гершон Ябуселе да вкара за 85:83. От другата страна последва чадър на Еди Таварес срещу Сертач Шанлъ и пропуск от тройката на Николас Лапровитола. Каталунците закъсняха с фаула срещу Габриел Дек, който не трепна на два пъти от фаул линията за 87:83. В следващата атака Шанлъ не успя да реализира зад дъгата, което донесе триумфа на Реал с крайното 89:83.

СТАТИСТИКА ОТ РЕАЛ МАДРИД – БАРСЕЛОНА

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани