13.8 C
София
четвъртък, март 28, 2024
НачалоБългари в чужбинаСтрахотен Алипиев при победа на Лойола (видео)

Страхотен Алипиев при победа на Лойола (видео)

Първи дабъл-дабъл за крилото при колежаните през този сезон

Иван Алипиев и Лойола Меримаунт прекъснаха серия от две поредни загуби в колежанското първенство на САЩ. Българинът и съотборниците му се справиха с Лонг Бийч Стейт Юнивърсити с категоричното 85:61 у дома.

Крилото започна сред титулярите за Лойола и се превърна в един от най-полезните му играчи. Иван Алипиев се отчете с 16 точки, като бе 5/12 при стрелбата си от игра, включително 4/11 от тройката и 2/2 от линията за изпълнение на наказателни удари.

На сметката си бившият играч на Академик София остави още 10 борби, с което фиксира първия си дабъл-дабъл през 2020/2021, допълнени от 3 асистенции. Всичко това той стори за 33 минути на паркета.

Иван Алипиев и колегите му се изстреляха напред още в самото начало след 22:4, като на моменти авансът им достигаше 24 точки. Това бе достатъчно за комфортната им преднина, запазена до финалната сирена.

Лойола Меримаунт има в актива си 2 успеха и 2 поражения. На 7 декември Иван Алипиев и компания ще се изправят срещу Санта Клара.

СТАТИСТИКА ОТ ЛОЙОЛА – ЛОНГ БИЙЧ СТЕЙТ ЮНИВЪРСИТИ

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани