10.7 C
София
четвъртък, април 25, 2024
НачалоНБАСтеф Къри ще бъде най-добре платеният играч в НБА през новия сезон

Стеф Къри ще бъде най-добре платеният играч в НБА през новия сезон

Гардът на Уориърс ще прибере над $43 млн. за 2020/2021

Началото на новия сезон в НБА наближава, а това накара медиите отвъд океана да направят класация за най-добре платените баскетболисти. Тя е изготвена на базата на договорите на звездите в лигата за 2020/2021.

Любопитен факт е, че в Топ 5 на тази класация няма играч на шампионите от Лейкърс. Върхът е за Стеф Къри, който пропусна почти целия минал сезон заради контузия, като той ще получи над $43 млн. Второто място си поделят Крис Пол и Ръсел Уестбрук, които имат максимални споразумения за по $41.3 млн. След тях е Джеймс Хардън, който ще прибере със $100 000 по-малко и новият му колега Джон Уол.

Леброн Джеймс е едва шести, като за следващия сезон ще допълни сметката си с $39.2 млн. MVP в НБА от последните два сезона Янис Адетокунбо, който все още не е подписал нов договор с Милуоки, е 37-ми с $27.5 млн. Пред него е Никола Йокич от Денвър с $29.5 млн.

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани