10.8 C
София
четвъртък, април 25, 2024
НачалоНационални отбориСтефан Михайлов: Физически ни превъзхождат

Стефан Михайлов: Физически ни превъзхождат

Момичетата от Самоков са млади състезателки, които показват възможност за националните отбори за своята възрастова група, смята селекционерът на България

Мисля, че играхме близо до върха на нашите възможности. Отборът на Сърбия е много силен„, коментира треньорът на България Стефан Михайлов след загубата от европейския шампион със 76:102 в „Арена Самоков“ в последен мач от квалификациите за Евробаскет 2023. 

„През юни те имат европейско първенство, 100 процента ще бъдат финалисти. Вижда се, че физически не сме готови. Не можем да издържим четиридесет минути. Въпреки че имаме ротации от десет човека, физически ни превъзхождат. В началото на мача бяхме донякъде равностойни, но паднахме физически и оттам идват грешки, неуспешни стрелби, борби, което даде превъзходство на сръбския отбор и те успяха да натрупат разлика“, каза още той.  

Момичетата от Самоков са млади състезателки, които показват възможност за националните отбори за своята възрастова група. Те са бъдещото на националния отбор. Постепенно ще бъдат приобщавани, първо да бъдат повикани в националния отбор, да потренират и след това да влизат и да играят, и естествено да имат роля. По този път са минали всички, които днес носиха мача и в нашия отбор, и в сръбския. Те трябва само да работят, за тях това е много голям опит. Да влязат в националния отбор и да дебютират срещу най-силния отбор в Европа. Най-малкото трябва се опитват да догонват тези водещи баскетболистки в Европа„, смята селекционерът на представителния тим на България.  

България загуби от Сърбия в последния си мач от евроквалификациите (видео)

ПрезGoogle
ИзточникBta.bg
Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани