8.5 C
София
четвъртък, април 25, 2024
НачалоБългарияСтартира тестиране на млади баскетболистки

Стартира тестиране на млади баскетболистки

Албена Брънзова провежда тренировки с младите таланти

Дирекция Женско направление към БФБаскетбол започна тестиране на талантливи баскетболистки, родени през 2010 и 2011 г. С идентифицирането на талантите до 12-годишна възраст и провеждането на открити тренировки се ангажира Мениджър развитие на женския баскетбол към федерацията Албена Брънзова и Програма стратегическо развитие на подрастващи (ПСРП) „Стани по-добър“.

Бившата националка и състезателка в WNBA вече проведе едно занятие с подбрани момичета в София миналия уикенд. Тренировките ще продължат и този уикенд – в неделя (13 март), в баскетболната зала на стадион „Георги Аспарухов“ в столицата. Планирани са и множество тренировки и тестове в останалите баскетболни центрове в страната.

Тренировките имат за цел да бъдат идентифицирани баскетболни таланти U12 (2010, 2011) за бъдеща селекция на националните гарнитури. По време на заниманията детайлно се оценяват техните технически и тактически умения с цел подпомагане на целенасочено надграждане в тяхното развитие като баскетболистки. Желанието ни е да работим съвместно с всички треньори на подрастващи момичета в страната“, коментира Албена Брънзова.

ПрезGoogle
ИзточникБФБ
Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани