13.5 C
София
четвъртък, април 25, 2024
НачалоЕвропаСтанимир Маринов: Балкан се слави с това, че никога не се предава...

Станимир Маринов: Балкан се слави с това, че никога не се предава (видео)

Приемаме мачовете от квалификацията като на живот и смърт, коментира гардът

Станимир Маринов вярва, че Балкан ще излезе пределно мотивиран в квалификацията за Шампионската лига. Гардът и съотборниците му ще се борят за квота за групите в турнира през новия сезон в Ботевград от 22 до 25 септември.

Отборът ни ще излeзе пределно мотивиран и фокусиран. Приемаме тези мачове като на живот и смърт. От друга страна е просто един двубой, който ни помага да вървим нагоре и да сплотим колектива„, сподели Станимир Маринов, който се завърна в редиците на Балкан през това лято.

Амбициите на отбора са ясни – искаме да спечелим всичко. Имаме много добър състав. Мисля, че с помощта на целия щаб, ще се комплектоваме и ще направим един страхотен колектив, което е най-важното в отборния спорт. Мисля, че това ще ни помогне да постигнем целите си“, каза още гардът на „зелените“, който присъства на днешната пресконференция в Пресклуб България.

Станимир Маринов коментира и своето състояние, след като се възстанови от коронавирус.

Първоначално ми беше доста трудно да вляза в ритъм. Имах проблеми с въздуха и дробовете, но малко по малко нещата се подобриха. Още сме в процес на сплотяване и обиграване, но контролите, които изиграхме в чужбина ни помогнаха. Всеки следващ мач ни помага да се обиграем и да търсим стила, който треньорът иска”, убеден е Станимир Маринов.

Баскетболистът добави, че форматът в Шампионската лига този сезон е доста благоприятен за отбора, но няма място за поправка.

Ще търсим изненадата. Няма какво да се залъгваме. Другите отбори са с много по-високи бюджети и опит в европейските турнири, така че ще се надяваме главно на това, че сме домакини, макар и без нашия шести играч – публиката. Балкан се слави с това, че играе винаги докрай и никога не се предава„, завърши роденият в Силистра баскетболист.

Вижте сами:

ПрезGoogle
ИзточникBalkan-basket.com
Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани