19.8 C
София
четвъртък, март 28, 2024
НачалоЕвропаСравниха изпълнение на Везенков с това на Дирк Новицки (видео)

Сравниха изпълнение на Везенков с това на Дирк Новицки (видео)

Съотборникът на крилото в Олимпиакос Шакил МакКисик разкри как се е стигнало до победния кош в Каунас

Победният кош на Александър Везенков за Олимпиакос в Каунас снощи предизвика немалко реакции и се превърна в едно от отиграванията на вечерта в Евролигата. Изпълнението на българина дори бе сравнено с едно от характерните за легендата на немския баскетбол и Далас в НБА Дирк Новицки. 

 

Вижте тази публикация в Instagram.

 

Публикация, споделена от Turkish Airlines EuroLeague (@euroleague)

Всъщност, зад изпълнението на Александър Везенков на литовска земя има и любопитна история, което бе разказана пред BasketNews от съотборника на Александър Везенков в гръцкия гранд – Шакил МакКисик. Именно от последния тръгна акцията, донесла успеха на Олимпиакос срещу Жалгирис със 74:72.

На тренировки в последните две седмици той правеше това и всеки път му казвах, че изстрелът му е къс и няма да влезе в коша, но всеки път успяваше. Имаше ефект. Когато Везенков хвърли топката в края на мача за момент си помислих, че няма да успее. Когато тя влезе в коша, го погледнах и бях зашеметен. Това беше невероятно“, спомня си Шакил МакКисик.

Впечатляващото представяне на Александър Везенков в Каунас не свършва дотук. Спортист №1 на България за 2022 г. отбеляза 25 точки, като бе безгрешен при стрелбата си от средно разстояние – 9/9, оставайки на два точни изстрела от рекорда в Евролигата на Густаво Айон, който е 11/11 за две точки през 2019 г. срещу Фенербахче.

В допълнение, Александър Везенков се отчете още с 8 борби, 2 асистенции и 2 откраднати топки за 30 минути на паркета като титуляр. Всичко това му донесе КПД 32.

„Със сигурност беше, Дирк“, пошегува се МакКисик, преди да се поправи. „Но не, това беше Саша. Той играе невероятно.“

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

1 коментар

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани