5.3 C
София
четвъртък, април 18, 2024
НачалоНБАСравниха Дончич с Деян Бодирога (видео)

Сравниха Дончич с Деян Бодирога (видео)

Ласкавата оценка за словенеца идва от легендата Дино Раджа

Изявите на Лука Дончич в НБА продължават да приковават вниманието. Талантът на словенеца бе сравнен с този на една от легендите на бивша Югославия Деян Бодирога.

Ласкавата оценка за гарда на Далас идва от бившия баскетболист на Бостън в НБА и член на Залата на славата отвъд океана Дино Раджа. Един от 50-те най-велики състезатели, пред които ФИБА се прекланя през 1991 г., явно следи отблизо кариерата на Лука Дончич.

Напомня ми много за Деян Бодирога, eдна малко по-бърза негова версия. Знаех, че Лука ще бъде добър, но не мислех, че ще бъде чак толкова добър. Той показа, че е зрял много рано. Невероятен е. Още докато беше в Реал Мадрид работеше много, развиваше таланта си, което му донесе много победи и трофеи. Не очаквах да играe веднага толкова добре в НБА, още в първия си сезон”, казва носителят на две купи от турнира КЕШ.

Като потвърждение на думите на Дино Раджа дойде и последния рекорд на сметката на Лука Дончич в НБА. 21-годишният баскетболист стана най-младият в историята на лигата, достигнал до 30 трипъл-дабъла в кариерата си.

Лука Дончич с трипъл-дабъл №30, Далас би Индиана (видео)

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани