12.7 C
София
петък, март 29, 2024
НачалоЕвропаСпециално медицинско лице от ФИБА следи за спазване на мерките в Ботевград

Специално медицинско лице от ФИБА следи за спазване на мерките в Ботевград

"Балонът" във ФИБА Къп на българска земя е поверен на проф. Драган Радованович

Всички участници в престижния турнир на ФИБА Къп в Ботевград са в „балона“, който ще се проведе в България. Руският Парма пристигна снощи на летище София с полет от Москва през Атина, а Фрибург малко след това с директен полет от Цюрих. Балкан и носителят на Купата на България Рилски спортист също се настаниха в хотела в неделя и вече направиха по две тренировки в „Арена Ботевград“.

Всички участници пристигнаха с негативен PCR тест, а след това бяха тествани отново за COVID-19. Резултатите на всички са негативни днес. Надпреварата се провежда при пълна изолация и спазване на специален здравен протокол, според който отборите имат право да напускат хотела само за тренировки и мачове. Залата и автобусите, които превозват участниците, се дезинфекцират стриктно.

На турнира има и специално медицинско лице от ФИБА, което следи за стриктното спаване на COVID-19 протокол на международната централа и БФБ – проф. Драган Радованович, доказано име в спортната медицина, представящ Здравната комисия на Олимпийския комитет.

Осминафиналите на турнира започват във вторник, от 18.00 ч. с мача между Балкан и Фрибург. Втората среща от 21.00 ч. ще противопостави Рилски спортист и Парма. И двата мача ще бъдат излъчени по БНТ 3.

Победителите ще се срещнат в четвъртък от 21.00 ч., а мачът ще бъде предаван по БНТ 2 .Този двубой ще излъчи и един участник за Файнъл Фор на ФИБА Къп.

Мачовете се провеждат без публика и при спазване на всички противоепидемични мерки.

ПрезGoogle
ИзточникBalkan-basket.com
Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани