12.7 C
София
петък, март 29, 2024
НачалоБългарияСпартак е отборът с много фенове до момента през сезона в НБЛ

Спартак е отборът с много фенове до момента през сезона в НБЛ

Средно по 788 души посещаемост на срещите на отбора на Любо Минчев

Публиката е неизменна част от баскетбола. Без съмнение най-голямата награда за всеки спортист, включително и част от спорта с оранжевата топка, е да играе пред възможно най-много фенове.

Ден преди подновяването на мачовете от НБЛ BBALL.BG провери кой е отборът с най-много фенове до момента в родния шампионат този сезон и каква е средната посещаемост на срещите, използвайки данните от официалния сайт на лигата по продадени билети.

Оказва се, че с най-много фенове досега през 2022/2023 в НБЛ може да се похвали Спартак Плевен. Срещите на отбора на Любо Минчев през последните месеци са посещавани от средно по 788 зрители или общо 9452-ма.

След плевенчани в класацията по посещаемост в родните зали е Ямбол. Мачовете на селекцията на Александър Алексиев имат средно по 742 зрители или общо 8900 през сезона до момента.

Третото място е за шампиона Балкан. Изявите на играчите на Петър Златанович са наблюдавани от средно по 629 привърженици или от общо 6920. В Топ 5 са още Черно море Тича с по 609 фена (общо 6700) и Академик Пловдив с по 494-ма души.

След тях се нареждат съответно Шумен, Черноморец, Рилски спортист, Берое, Левски и ЦСКА. 

Припомняме, че мачовете от българския шампионат продължават утре (29 март). В сряда от 19.00 ч. ще има четири двубоя. Това са Черноморец – Спартак Плевен, Рилски спортист – ЦСКА, който ще бъде предаван по Max Sport 2, Балкан – Левски и Академик Пловдив – Черно море Тича.

Снимки: НБЛ

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани