Спартак взе предимство в битката с Черноморец (видео)

Максим Корниенко с дабъл-дабъл в Бургас

570

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Спартак Плевен стартира с победа участието си в плейофите на НБЛ. В зала „Бойчо Брънзов“ в Бургас отборът на Тодор Тодоров се наложи над Черноморец с 87:72 като гост в първи мач от 1/4-финалната плейофна серия в мъжкия ни елит.

НАЙ-ДОБРИ: Максим Корниенко поведе колоната на реализаторите за Спартак с дабъл-дабъл – 26 точки и 11 борби. Николай Стоянов добави 15. Божидар Аврамов се отчете с 13 точки и 6 борби. Симеон Илиев се включи от пейката с 11.

Андрей Иванов бе най-добър за Черноморец с 22 точки и 9 борби. Евгени Хаджирусев реализира 15 плюс 7 асистенции. Георги Боянов остави срещу името си 14 точки и 9 борби. Отас Айекекполор остана с 13.

РАЗВИТИЕТО: Гостите не се забавиха и стигнаха до двуцифрена преднина още през първaта част и чрез Николай Стоянов, Коча Йовович, Максим Корниенко и Божидар Аврамов излязоха напред за 28:11 в своя полза. Бургазлии все пак отговориха чрез Георги Боянов, Евгени Хаджирусев и Отас Айекекполор за 18:28. През втория период домакините сведоха пасива си до 9 точки чрез Евгени Хаджирусев и Георги Боянов, но Спартак отново дръпна със 17 точки чрез Симеон Илиев и Божидар Аврамов. Черноморец не се отказваше и се доближи на 8 точки след успешни акции на Андрей Иванов, Тихомир Желев и Евгени Хаджирусев. Коча Йовович фиксира 45:35 за Спартак на голямата почивка.

След паузата плевенчани достигнаха до най-големия си аванс в срещата – 22 точки, водени от Димитър Маринчешки, Николай Стоянов, Максим Корниенко, Божидар Аврамов и Симеон Илиев. Черноморец обаче отново увеличи оборотите и чрез Константин Коев, Георги Боянов и Отас Айекекполор постави на таблото 55:69. През последната четвърт „акулите“ се озоваха на 7 точки от съперника след тройка на Евгени Хаджирусев, но тимът от Плевен не изпусна лидерството и чрез Максим Корниенко и Николай Стоянов си осигури победата.

И ОЩЕ: В игра за Черноморец днес не се появи Влатко Гранич.

КАКВО ПРЕДСТОИ: В серия се играе до два успеха от три мача. Следващият двубой между Спартак Плевен и Черноморец ще бъде на 5 май в зала „Балканстрой“ от 19.00 ч.

СТАТИСТИКА ОТ ЧЕРНОМОРЕЦ – СПАРТАК ПЛЕВЕН

Вижте пълен запис на двубоя:

Предишна статияЛевски мина кота 100 на старта на плейофите в НБЛ (видео)
Следваща статияРилски спортист си свърши работата у дома срещу Ямбол
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."