13.8 C
София
четвъртък, март 28, 2024
НачалоБългарияСпартак би Берое в Плевен (видео)

Спартак би Берое в Плевен (видео)

2 поред за тима на Любо Минчев в НБЛ

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Спартак спечели за втори пореден път в НБЛ. На свой терен отборът на Любо Минчев победи Берое със 105:81 в мач от 25 кръг в родния елит. Плевенчани са с баланс от 12-11 и се изкачиха пети, докато старозагорци имат 11 успеха и 12 поражения на седмо място.

НАЙ-ДОБРИ: Николай Стоянов завърши с 18 точки и 6 борби за Спартак. Седариан Рейнс добави 16 и 5 борби. Николай Маринов реализира 15 точки плюс 5 борби и 9 асистенции. Цветомир Чернокожев оформи дабъл-дабъл – 14 и 10 борби. В първия си мач пред публиката в Плевен след завръщането си Божидар Аврамов остави срещу името си 12 точки и 6 борби. Ивко Ивков финишира с 10.

Дариъс Хол бе най-добър за Берое с 25 точки и 8 борби. Даниел Пюрифой се разписа с 13 и 7 борби. Келси Барлоу остана с 10 точки и 5 асистенции.

И ОЩЕ: Семаджи Хейнс-Джоунс не взе участие в срещата за Спартак, заради травма. Само 2 минути в игра пък се задържа Станимир Маринов.

РАЗВИТИЕТО: Двата състава си размениха по няколко силни момента през първите 10 минути на двубоя, като в самия им край Станимир Маринов с кош фиксира 27:26 в полза на Спартак. През втория период Берое излезе напред с тройка на Робърт Георгиев за 29:27, но Спартак отвърна чрез Божидар Аврамов, Седариан Рейнс, Николай Стоянов и Николай Маринов за преднина от 11 точки в своя полза. Старозагорци реагираха и чрез Дариъс Хол, Мартин Стефанов и Дарин Иванов сведоха пасива си до 40:46. 4 поредни точки на Седариан Рейнс фиксираха 50:40 за Спартак на голямата почивка.

След паузата серия от 25-8, дошла чрез Цветомир Чернокожев, Мартин Маринов, Николай Маринов и Николай Стоянов, увеличи преднината на домакините до 27 точки за 74:48. До финалната сирена Спартак не изпусна инициативата.

КАКВО ПРЕДСТОИ: В събота (18 март) Берое ще играе у дома с Шумен в среща от НБЛ, а през следващата седмица предстои турнира за Купата на България, който ще бъде в София.

На 1/4-финалите в надпреварата, на 21 март в „Арена София“ от 18.00 ч. Спартак Плевен ще излезе срещу ЦСКА, докато същия ден от 15.15 ч. Берое ще спори с Левски.

СТАТИСТИКА ОТ СПАРТАК ПЛЕВЕН – БЕРОЕ

Вижте пълен запис на двубоя:

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

4 КОМЕНТАРИ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани