Солидно българско присъствие сред отличниците в последното издание на ФИБА TIMEOUT 2.0

Александър Груев и Екатерина Димитрова-Кюркюлос са сред завършилите програмата на международната централа

612

Още двама българи завършиха програмата на ФИБА за следкариерно развитие TIMEOUT 2.0. След като в първото издание на обучението се включиха Гергана Брънзова, Филип Виденов, Даниела Петева и Васил Евтимов, тази година проекта минаха и бившата националка и член на отбора на десетилетието на българския баскетбол Екатерина Димитрова-Кюркюлос и настоящият помощник-треньор на Академик Пловдив Александър Груев.

Те бяха сред 47-те участници, които се включиха в поредния проект на европейската централа, започнал през юни миналата година. Програмата се проведе в три части, като ангажира бивши и настоящи състезатели. Заключителната церемония се състоя в Швейцария, а Екатерина Димитрова и Александър Груев присъстваха заедно с част от останалите завършили.

Сред баскетболистите, които участваха в проекта TIME-OUT 2.0 бе и MVP на Евробаскет 2021 Соня Васич от Сърбия, гръцката легенда Евина Малци, белгийските национали Аксел Ервел и Ким Месдах, словенецът Сани Бечирович и др.

Мениджърът събития на българската федерация Тодор Колев и офис мениджърът на родната централа Росина Красимирова също преминаха обучения по програмата. 

ЧРЕЗGoogle
ИЗТОЧНИКБФБ
Предишна статияКвалификацията в Шампионската лига в телевизонен ефир през следващата седмица
Следваща статияФедерацията започва с избора на селекционер на жените на следващото си заседание
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."