21.8 C
София
петък, март 29, 2024
НачалоНационални отбориСловения с Лука Дончич на световното догодина

Словения с Лука Дончич на световното догодина

Гардът е потвърдил, че ще облече екипа на представителния тим на страната си през 2023 г.

Словения ще може да разчита на звездата си Лука Дончич на световното първенство догодина. Гардът ще бъде на шампионата на планетата, който ще се проведе от 25 август до 10 септември 2023 г. във Филипините, Япония и Индонезия. Това заяви президентът на местната федерация Матей Ерявец.

„Лука потвърди участието си на световното още миналата седмица след мача с Германия. Бяхме сигурни на 99%, че това ще се случи и след двубоя с Израел, но все пак решихме да изчакаме с радостта. Ако той е здрав тогава, можем да бъдем спокойни“, казва пред Rtvslo.si Матей Ерявац.

За последно гардът на Далас защитава цветовете на словенския национален отбор на Евробаскет 2022. На този турнир той записва средно по 26 точки, 7.7 борби и 6.6 асистенции в общо 7 мача.

След като пропусна световното през 2019 г., селекцията на Александър Секулич си гарантира място на шампионата на планетата догодина след победи над Израел със 75:62 и над Германия с 81:75 в квалификациите. За Словения това ще бъде четвърта поява на световни финали. 

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани