8.9 C
София
четвъртък, април 25, 2024
НачалоБългарияСлавко Димитров става почетен гражданин на Монтана

Славко Димитров става почетен гражданин на Монтана

Специалистът дава път в баскетбола на много талантливи състезателки от града

Баскетболният треньор Славко Димитров ще стане носител на Почетния знак на община Монтана. Това е решено на сесия на Общинския съвет в града.

Славко Димитров е най-успешният треньор в колективни спортове в Монтана. Под негово ръководство през 1989 г. тимът за първи път в историята си влиза в професионалната „А“ група и оттогава неизменно е част от елита.

През 1995 г. отборът за първи път триумфира в турнира за Купата на България, а малко след това ликува и с шампионска титла. По този начин северозападният клуб става първият извън столицата с дубъл в един сезон (1994/1995). Със Славко Димтров Монтана печели още три пъти Купата на страната (1998, 2000, 2009 г.).

Той е помощник на Иван Лепичев, като тандемът извежда националния ни отбор за жени до 8-мото място на Световното първенство в Малайзия през 1990 г. и до бронзовите медали на Игрите на добра воля в Сиатъл същата година.

Славко Димитров дава път в баскетбола на много талантливи състезателки от Монтана. Три от тях Антоанета Илиева, Цветелина Георгиева и Клавдия Йорданова са в основата на сребърните медали, които националния отбор на България печели на европейското първенство за девойки през 1992 г. в Гърция.

В момента той е директор на ДЮШ на БК Монтана.

ПрезGoogle
ИзточникChervenkarton.com
Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани