8.9 C
София
събота, април 20, 2024
НачалоЕвропаСлаба трета четвърт изяде главата на Балкан срещу израелци (видео)

Слаба трета четвърт изяде главата на Балкан срещу израелци (видео)

Ботевградчани претърпяха поражение от Апоел Галил Елион

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Пред погледа на спортния директор на Delasport Балканска лига Шай Щрикс Балкан допусна втора загуба през този сезон. В своята „Арена Ботевград“ отборът на Небойша Видич не успя срещу четвъртия в израелската Суперлига Апоел Галил Елион след 64:70 в мач от група А на турнира. Ботевградчани имат в актива си и 3 победи, като заемат второ място в класирането.

НАЙ-ДОБРИ: Дерик Маркс завърши с 14 точки за Балкан. Трейвин Тибодо добави 13. Дивон Уошингтън се разписа с 12 точки и 6 борби.

Ике Ироегбу бе най-резултатен за Апоел Галил Елион с 23 точки. Чейвън Люис вкара 11.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ: Гостите започнаха по-добре и чрез Итай Мошковиц, Брей Уошингтън и Ике Ироегбу поведоха с 15:8. Ботевградчани отговориха чрез Дерик Маркс и Николай Грозев, но израелците фиксираха 22:15 в своя полза в края на първата част. През втория период Балкан увеличи оборотите и чрез Дерик Маркс, Трейвин Тибодо, Калил Дюкс и Николай Грозев направи серия от 13-0, за да обърне до 41:32 на голямата почивка.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ: След паузата Апоел Галил Елион стартира с 10 безответни точки, за да си върна водачеството за 45:44. Освен това, тимът на Барак Пелег направи аванса си 10 точки за 54:44 чрез Карам Машур и Чейвън Люис, докато мерникът на „зелените“ изневеряваше. През последната четвърт агресивната игра в защита на Апоел Галил Елион даде резултат и той дръпна с 16 точки. Балкан не се отказа и успя да се доближи на 3 точки след успешни акции на Трейвин Тибодо, Калил Дюкс, Дивон Уошингтън и Димитър Димитров за 63:66. Ике Ироегбу и Джонатан Стоув подпечатаха успеха на израелския тим с крайното 70:64.

И ОЩЕ: Станимир Маринов не взе участие в срещата, заради контузия в глезена.

КАКВО ПРЕДСТОИ: Следващият мач на Балкан в турнира ще бъде на 12 януари 2022 г. срещу Макаби Хайфа. На 23 декември Апоел Галил Елион ще спори с Левски в София.

СТАТИСТИКА ОТ БАЛКАН – АПОЕЛ ГАЛИЛ ЕЛИОН

Вижте пълен запис на двубоя: 

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

4 КОМЕНТАРИ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани