19.8 C
София
четвъртък, март 28, 2024
НачалоЕвропаСинът на Адмирала ще играе в Адриатическата лига

Синът на Адмирала ще играе в Адриатическата лига

Джъстин Робинсън подписа с черногорския Морнар Бар

Когато баща ти е сред най-ярките звезди на световния баскетбол през 90-те години на миналия век, ти имаш два избора: да избереш коренно различна посока, в която да търсиш своето място под слънцето, или напротив: да предизвикаш себе си и да тръгнеш по неговите стъпки.

Джъстин Робинсън избира второто. Синът на легендата на САЩ и на Сан Антонио Спърс Дейвид Робинсън, подписа първи професионален договор след дипломирането си от университета, а този университет е окъпан в баскетболна слава, защото се казва… Дюк.

206-годишното крило поема към Черна гора, за да облече екипа на Морнар Бар – отбор, с който от есента ще се подвизава и в Адриатическата лига. За своите 24 години, Джъстин, е наясно, че едва ли някога ще се доближи да успехите на татко си, но това не пречи да бъде достоен негов син и да практикува баскетболната игра като занаят, от който да печели.

А Дейвид Робинсън е наистина огромен!

След като завършва прочутата военноморска академия отвъд океана, той е избран под №1 в драфта на НБА през 1987 г. от Сан Антонио.

Адмирала прекарва цялата си кариера като основна фигура в състава на Спърс (1989-2003), печели два шампионски пръстена (1999, 2003). Най-добър борец в НБА през 1991 г., №1 по чадъри през 1992 г., най-добър реализатор през 1994 г. и MVP през 1995 г. Участва 10 пъти в Мача на звездите.

Робинсън е двукратен олимпийски шампион с Дрийм тийм – от Барселона’92, когато за първи път звездите от НБА са допуснати до участие от МОК, и 4 години по-късно, в Атланта.

Още като колежанин, бъдещата легенда, е носител на Световната купа с националния тим на САЩ през 1986 г., а през 1988-а взима бронз от олимпийските игри в Сеул.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани