18.8 C
София
сряда, април 24, 2024
НачалоБългарияСимеон Илиев: Вярвам, че Спартак може да спечели медал

Симеон Илиев: Вярвам, че Спартак може да спечели медал

Мотивацията е огромна, затова съм в Плевен - да бием и да играем важни мачове, признава крилото

Симеон Илиев бе сред виновниците за класирането на Спартак Плевен на полуфиналите в НБЛ. Крилото и съотборниците му преодоляха Черноморец на 1/4-финалите в родния елит след 2-1 победи, а в следващия етап ще спорят с Рилски спортист.

Пред BBALL.BG Симеон Илиев говори за двубоите с Черноморец, за еуфорията около класирането на отбора си на полуфинал, за феновете в Плевен и за очакванията си за мачовете с носителя на Купата и Суперкупата на България. Ето и какво разказа той:

През цялото време знаех, че сме по-добрият отбор, с оглед на състава ни и през какво преминаха двата тима през сезона. Изключителна странна серия. Нито един път домакинът не успя да спечели. Това е странно, особено за плейофен мач. И трите срещи срещу Черноморец бяха супер мъжки. Имаше много битка и смятам, че няма загубили в тази серия, защото се раздадохме на терена. Най-гадното е, че ние загубихме Божидар Аврамов до края на сезона, а най-вероятно и за началото на следващия. Това е най-голямата и най-тежка загуба. Преди третия мач Божо ни каза, че е с нас духом, вярва в нас, че сме по-добрият отбор и заслужаваме да сме на полуфинал„, сподели Симеон Илиев.

„Нашият отбор има много варианти на позиция 4, особено след привличането на Джервон Пресли. Ивко Ивков също може да играе на тази позиция. Така че няма как във всеки мач всеки един да разгърне потенциала си напълно. Най-важното е да се печели. Щастлив съм, че ми дават възможност да съм на терена. Отборът и треньорите вярват в мен. Мотивиран съм. Не съм играл на полуфинал от 2015 г., тогава за последно ми се случи. Мотивацията е огромна и затова съм в Плевен – да бием и да играем важни мачове„, допълва 203-сантиметровият баскетболист.

За третия мач с Черноморец доста ни мотивира това, че загубихме с 1 точка пред нашата публика. Наистина искахме много да победим в Плевен, залата беше пълна, но самият мач започна много криво. Контузията на Божидар също ни се отрази. Просто изглежда не ни беше писано да стане по този начин. Адмирации и за Черноморец, бориха се наистина до последно“, казва още Симеон Илиев

След сирената в Бургас просто се затичахме към феновете и започнахме да се радваме с тях. Наистина съм много щастлив. В последните дни в Плевен, хората ме спират по улиците, поздравяват ме, доволни са. Един човек преди два дни ме спря буквално от колата, за да ме поздрави и да ми каже, че градът заслужава това класиране. И аз съм щастлив, че мога да бъда част от това нещо„, признава бившият играч на гръцкия Кавала.

Рилски спортист е най-опасният отбор, най-големият фаворит за титлата. И миналата година беше фаворит, но загуби на финала. Тази година запазиха почти целия си състав, като имат само един-двама нови играчи на високите позиции. Единствено трябва да сме фокусирани и да играем на 100%Вярвам, че Спартак може да спечели медал„, уверен е Симеон Илиев.

Очаквам залата отново да бъде пълна в домакинството ни срещу Рилски спортист и се надявам и на 15 май – на празника на Плевен – да зарадваме хората от града„, завърши той.

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани